Køb en kirke: Huse med en hellig fortid

Hvorfor bo i et kedeligt parcelhus, når man kan flytte ind kirke med højt til loftet og en god akustik. Læs om ledige huse med en højhellig baggrund.

Missionshuset i Tårs er på hele 272 kvm, og koster 595.000 kroner.

I stedet for at bo helt almindelig og kedeligt i et parcelhus eller en treværelses lejlighed, så kan man jo også købe en gammel kirke og flytte ind i nogle højhellige omgivelser. Det fortæller boligsiden, Boliga, i hvert fald.

Med de gamle kirke og missionshuse er man sikret en imponerende loftshøjde, kæmpestore rum og flotte historiske detaljer, og lige nu er der faktisk tre huse til salg, hvor du kan kombinere tidligere kirkerum og privat bolig.

Tidligere baptistkirke

I den lille nordjyske by Bindslev ligger der på Ågade en arkitekttegnet villa i røde mur- og natursten, som indtil for et par år siden fungerede som områdets baptistkirke. Tilbage står den store kirkesal med det skrå tag, en lille scene til at fremsige hvad man nu har på hjertet på og flere andre rum. Huset fordeler sig på i alt 139 kvadratmeter, der i dag er registreret til erhverv, men er forhåndsgodkendt til beboelse. Hvis du vil overtage nøglerne til den gamle kirke, skal du stille op med 595.000 kroner, som er det, ejendommen er til salg for.

Fra missionshus til feriebolig

I farvandet mellem Frederikshavn og Göteborg ligger sydesaltsøen Læsø, hvor et gammelt missionshus fra 1892 er blevet forvandlet til et sommerhus. Guds ord står stadig nedskrevet på vægge og dørkarme, men inde i det store kirkerum er prædikestol skiftet ud med samtalekøkken og sofagrupper. De i alt 181 kvadratmeter kan ifølge Boliga.dk blive dine for 1.095.000 kroner.

På mission i Tårs

Endnu et missionshus er til salg, hvis man sætter kursen mod den lille by Tårs i Vendsyssel. Her ligger nemlig et rødt murstenshus med kors og årstallet 1896 på gavlen, som indtil for et par år siden havde en kirkelig funktion. I dag står lokalerne tomme; også det imponerede kirkerum med et buet loft. Der er i alt 272 kvadratmeter fordelt på den oprindelig bygning fra slutningen af 1800-tallet og en tilbygning fra 70erne. Prisen lyder på 595.000 kroner.

Se missionshuset på Tårs HER

Se missionshuset på Læse HER

Se kirken i Bindslev HER

Kilde: Boliga

Først publiceret: 28. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:41

Se, hvad vi ellers skriver om:

og