Malene Schwartz: Jeg er ramt af corona-senfølger

Abnorm træthed præger stadig Malene Schwartz' hverdag, efter hun fik corona sidste år. Men ellers er den 85 årige Matadorskuespiller faktisk en flittig gæst i fitnesscentret.

85 årige Malene Schwartz er stolt af, at hendes kropsalder i fitnesscentret er 67 år. Foto: Lasse Lagoni/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

85-årige Malene Schwartz er blevet ramt af senfølger efter hun havde corona i december sidste år. Heldigvis blev hun kun ramt af corona i mild grad, men desværre har hun siden været ramt af corona-træthed.

“Eftervirkninger i form af træthed, en helt abnorm træthed, har jeg stadigvæk. Jeg mistede også helt hukommelsen, syntes jeg, men den går det trods alt bedre med efterhånden”, fortæller Malene Schwartz i et interview med SE og HØR i denne uge.

4. bog på vej

Den kendte Matador-skuespiller er aktuel med sin fjerde bog i slutningen af september, og den skal for første gang handle om hende selv og hvor hun er i livet nu. Hendes tidligere bøger har drejet sig om hendes slægt, hendes barndom og hendes liv. Og nu har forlags-redaktøren altså overtalt Malene Schwartz til at skrive endnu en bog, og denne gang om hendes alderdom.

Malene Schwartz nye bog har fået titlen “Kan hun selv gå herhen?”, og det er der en ganske morsom grund til.

Malene Schwartz havde hørt om den nye motionsform Crossfit for et par år siden, og spurgte sin datter, Christina, der er fysioterapeut, om det kunne være noget for hende. Det mente datteren da bestemt, og lovede at undersøge mulighederne.

Da datteren kom tilbage fra træning et par timer efter, var hun ved at dø af grin. I crossfit-centret havde datteren spurgt om de havde mulighed for undervise en ældre dame. Datteren havde ikke lagt skjul på, at hendes mor var ældgammel, mens træneren lyttede og nikkede, indtil han forsigtigt havde spurgt: “Kan hun selv gå herhen?”.

Tog en taxa hjem

Malene Schwartz begyndte faktisk at gå til crossfit, da hun var 81 år gammel, og løftede kulørte kettlebells på 20 kilo. Efter hendes eget udsagn var hun ret godt til det, men hun indrømmer, at hun dog tit tog en taxa hjem fra træning.

I dag går hun til fitness samt går trofast sine 10.000 skridt hver dag. Derfor kan det ikke undre, at hendes kropsalder er meget yngre end det som dåbsattesten siger.

“De har en vægt, der også registrerer muskelmasse og hjerterytme, og jeg ved ikke hvad, og som til sidst sender en kvittering ud med en masse tal, der også viser den alder, som man har ifølge maskinen. Og på min stod der: “Kvinde, 67 år”, jubler Malene Schwartz i et interview i ugebladet Søndag.

Først publiceret: 10. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:28

Se, hvad vi ellers skriver om: