Uffe Ellemann tæt på at dø af Corona

Uffe Ellemann-Jensens søn og nuværende Venstre-formand, Jakob Ellemann-Jensen, frygtede for sin fars liv, fortæller han på de sociale medier.

Sønnen Jakob Ellemann-Jensen frygtede for sin fars liv.

Jakob Ellemann-Jensen har netop fortalt på sin Facebook-profil, at hans far, som han kalder “verdens stærkeste mand” blev hårdt ramt af lungebetændelse og corona op til Venstres sommergruppemøde 12. august.

Den gamle Venstre-viking blev så syg, at han tilbragte tre uger på hospitalet, på trods af han var fuldt vaccineret.

Nu er den 79-årige Uffe Ellemann-Jensen heldigvis kommet hjem igen til hustruen, Alice Vestergaard.

Læs her Jacob Ellemann-Jensens ord, hvor han selv beskriver hvor hårdt ramt Uffe Ellemann-Jensen blev ramt, og hvor bange hele hans familie blev for at miste ham til corona og lungebetændelsen. Men også hans inderlige tak til det sundhedspersonale, der hjalp så flot undervejs.

Jakobs profil-tekst

“Dette opslag er noget mere privat, end hvad jeg plejer. Når jeg skriver det alligevel, er det fordi min far også er en offentlig person, historien kommer dermed ud på et tidspunkt alligevel, og derfor vil jeg gerne sætte mine egne ord på den.

Det her er min far. Verdens stærkeste mand.

For fire uger siden – lige op til Venstres sommergruppemøde – blev han indlagt med lungebetændelse og corona. Han er og var færdigvaccineret, men han blev smittet alligevel. Han er ikke helt ung længere, så han blev ramt ganske voldsomt.

Han tilbragte tre uger på hospitalet, og min mor, mine tre søskende og jeg fik som den nærmeste, færdigvaccinerede familie lov at besøge ham i fuld beskyttelsesdragt. Det er jeg dybt taknemlig for. Frygten efter hvert af de første besøg var, at det måske var det sidste. Der var nogle døgn, hvor det så vanskeligt ud, og havde han ikke været vaccineret, havde han ikke klaret den.
Men så begyndte det at gå den rigtige vej.

Efter tre uger blev han overført fra hospitalet til genoptræning, hvor han nu har været i en uge. At se ham i sit eget tøj i stedet for hospitalsskjorten, og at se ham genvinde sin styrke, så den igen nærmer sig den ild i øjnene, der aldrig forsvandt undervejs, er fantastisk. Snart er han hjemme hos min mor igen, og det trænger de begge to til.

Gennem hele forløbet har vi mødt dygtige, omsorgsfulde og professionelle mennesker, som har givet os den tryghed, at vores far var i de bedste hænder. Alle fra ambulancefolkene over sygeplejersker, læger, sosu’er til fysioterapeuter har mødt os med smil, overskud og en solid faglighed. De er knaldhamrende dygtige, og de er der, når vi har mest bruge for dem. Det kan vi alle være taknemlige for.

Det er i situationer som denne, at taknemligheden fylder meget. For et dygtigt sundhedspersonale. For, at vi har vacciner, der kan holde corona på afstand – eller i det mindste nede, hvis den alligevel rammer. For hinanden, for familien, for kærligheden. For verdens stærkeste mand.

(Så hvis du ikke er blevet vaccineret, så se at komme afsted. Om ikke af andre og mere oplagte grunde, så fordi det giver dig mulighed for at besøge dine kære, hvis de skulle blive alvorligt syge.)
Fortsat god mandag derude!”

Først publiceret: 6. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:26

Se, hvad vi ellers skriver om: