Pas på: Falske 1000-kronesedler i omløb  

Politiet har flere sager, hvor 1000-kronesedler viser sig at være falske. Flere byer i Jylland ramt af svindlen

Får du en 1000-seddel i hånden, skal du kigge en ekstra gang før du lægger den i pungen.

Sydøstjyllands Politi har i de sidste par uger modtaget flere anmeldelser om køb af varer med falske 1000-kronesedler i politikredsen.

Den typiske fremgangsmåde har været, at en eller to personer køber varer for et lille beløb og har så betalt med en falsk 1000-kroneseddel.

Flere dagligvarebutikker i både Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding har oplevet at blive betalt med en falsk 1000-kroneseddel.

Politiet opfordrer til at være ekstra opmærksom, hvis du som modtager en 1000-kroneseddel, eller bliver bedt om at veksle sådan en seddel, og til at kontakte politiet med det samme, hvis du har mistanke om, at der er tale om en falsk seddel.

Sådan ser du om den er falsk

Har du mistanke om, at det er en falsk pengeseddel, kan du for eksempel se efter, om sedlen har både vandmærke, vinduestråd og skjult tråd.

Vandmærket og den skjulte tråd kan ses, når sedlen holdes op mod lyset, og mærk også efter, om papirtypen føles som en rigtig pengeseddel.

Sydøstjyllands Politi efterforsker sagerne med de falske pengesedler, og herunder også om der er en sammenhæng mellem de forskellige sager.

Har du oplysninger, som kan hjælpe politiet nærmere en opklaring, eller har du mistanke om en falsk pengeseddel, så kontakt politiet på telefon 114

Flere falske sedler i omløb

Nationalbanken oplyser, at antallet af registrerede falske sedler steg fra 672 stk. i 2019 til 727 stk. i 2020.

Af de registrerede sedler blev 409 stk. fundet i omløb.

Der er primært registreret falske 1.000-kronesedler.

Strafferammen for falskmøntneri er på 12 års fængsel, hvilket er en af straffelovens højeste strafferammer.

Først publiceret: 2. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:24

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og