Boligsalget er bremset stærkt op

Se hvordan boligsalget er faldet i din egen kommune.

Antallet af boligsalg er nu tilbage til niveau før corona-epidemien.

Der blev solgt cirka 7.800 boliger i juli måned, viser nye handelstal fra Boligsiden.

Det er årets laveste månedsresultat og et fald på 20 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

De danske ejendomsmæglere solgte i alt 7.811 boliger i juli måned. Det er væsentlig færre end i juni måned og et fald på 20 procent i forhold til juli måned sidste år.

”De traditionelle sæsonudsving på boligmarkedet har i en lang periode under corona været sat ud af spil. Men nu ser vi igen, at årets gang spiller ind. Det var derfor også forventeligt, at vi ville se et fald i antal bolighandler i juli, hvor mange holder sommerferie. Det er helt i tråd med den tendens, vi har registreret igennem de seneste måneder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

Sådan har boligsalget udviklet sig måned for måned. Kilde: Boligsiden.dk

”Men det er et stort fald, og det er værd at bemærke, at med de cirka 7.800 solgte boliger i juli er vi nu på det niveau, som vi traditionelt har set i tilsvarende måned i årene inden corona. Juli-resultatet afspejler derfor også, at boligmarkedet har bevæget sig i et mere naturligt tempo denne sommer,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Til sammenligning blev der i juli måned 2019 solgt i alt 7.684 boliger.

Vigende salg for alle boligtyper

Faldet i boligsalget er gældende for samtlige af de tre største boligtyper.

Ser vi i første omgang på villaer og rækkehuse, er salget af disse faldet med 23 procent fra juni til juli måned i år, og der er solgt 12 procent færre huse i år sammenlignet med juli sidste år.

”Da vi sidste år gjorde status over sommersalget, var der 76 kommuner, der havde haft en årlig fremgang i hussalget i juli. I år er den udvikling vendt til et fald i salget i 63 af landets kommuner. Det hænger selvfølgelig sammen med sidste års stigning, men det er samtidig udtryk for, at salget er bremset ekstra op i denne sommer, og at vi også for husenes vedkommende nu ligger på et niveau, som vi kan genkende fra samme måned i tidligere år,” siger Birgit Daetz.

Nogle af de kommuner, der har oplevet det største fald i hussalget sammenlignet med juli sidste år, er Brøndby, Brønderslev og Københavns kommuner.

Største fald for ejerlejligheder og sommerhuse

De største fald i salget skal findes hos ejerlejlighederne og sommerhusene. Her er der tale om, at salget af ejerlejligheder er faldet 26 procent sammenlignet med juli måned sidste år, ligesom salget af sommerhuse er dykket med hele 38 procent i samme periode.

”Sommerhusene blev bogstaveligt talt revet væk i sommeren 2020. Derfor er det heller ikke overraskende, at vi nu ser det største dyk i salget for netop denne boligtype. Til gengæld er årets juli-salg af både sommerhuse og lejligheder nogenlunde på niveau med salget i samme måned i 2018 og 2019,” siger Birgit Daetz.

For alle tre boligtyper gælder det, at juli-resultatet er det laveste månedsresultat i hele 2021.

På linket herunder kan du på Boligsidens hjemmeside finde din egen kommune og se hvor stort faldet er fra Juli 2020 til Juli 2021.

HER er linket til kommune-oversigten hos Boligsiden.dk

Kilde: Boligsiden.dk

Først publiceret: 21. august 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:14

Se, hvad vi ellers skriver om: