Pas på: Denne SMS-virus overtager din mobiltelefon

Link til telefonsvarer sendes netop nu på SMS til danskeres mobiltelefoner. Telebranche advarer om, at klik på linket installerer virus, der kan bruges til identitetstyveri og kreditkortsvindel.

Netop nu modtager massevis af danskere en SMS, der ser ud som en henvisning til telefonsvarer.

Klik ikke på linket i SMS’en.

Gør du det risikerer, du at få installeret en særlig virus, der kan bruges til identitetstyveri og kreditkortsvindel ved at aflure indhold og koder på telefonen.

SMS’en med den farlige virus er en del af et stort angreb på danske mobiltelfoner.

Mængden og alvoren af angrebene er af en sådan karakter, at danske teleselskaber nu sender en kraftig advarsel til danskerne om, at der er falske og skadelige sms’er og apps i omløb.

Kan sende falske beskeder

Svindlen kan ske via falske sms’er, som for eksempel fortæller modtagerne, at de har fået en ny telefonsvarer og beder dem om at klikke på et link for at få adgang til denne.

Ved klik på linket ledes modtagerne hen til en hjemmeside, hvor de bliver bedt om at indtaste personlige oplysninger eller kreditkortoplysninger, eller til en hjemmeside, hvor de opfordres til at downloade en app.

Det er ikke farligt at modtage sms’en, men klikker man på linket og installerer app’en, bliver det muligt for IT-kriminelle for eksempel at foretage opkald til udlandet og sende lignende falske sms’er videre til andre uskyldige fra ens telefon – og i værste fald lægger app’en spyware på mobilen, så indhold og koder kan aflæses.

 

Først publiceret: 8. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 9:45