Ny runde på vej: Skattefri udbetaling af efterlønsbidraget

Nu skal seniorerne snart vælge, om de vil have efterlønsbidraget udbetalt kontant og skattefri. Se her hvornår og hvorfor.

Et bredt flertal i Folketinget har tirsdag vedtaget, at du kan vælge at framelde dig efterlønsordningen og få dine indbetalte bidrag udbetalt kontant og skattefrit i 1. halvår af 2022. Det sker som led i udmøntningen af aftalen om Tidlig Pension.

Har du indbetalt efterlønsbidrag, og ikke tidligere valgt at få bidragene udbetalt, får du nu igen mulighed for at melde dig ud af efterlønsordningen og få dine indbetalte bidrag udbetalt kontant og skattefrit.

Muligheden for kontant og skattefri udbetaling omfatter også fleksydelsesordningen.

Første halvår af 2022

Udbetaling kan finde sted fra 1. januar til 31. juli 2022 og gælder dig, hvis du ikke har nået den officielle efterlønsalder den 1. jan. 2022.

”Jeg er glad for, vi igen giver mulighed for, at man kan få sine efterlønsbidrag udbetalt kontant og skattefrit.
Det giver fleksibilitet og mulighed for, at man kan justere sine tilbagetrækningsplaner og vælge det, man synes passer bedst ind i ens liv. Det skal selvfølgelig ses i lyset af, at vi indfører en ret til tidlig pension til dem, der er startet tidlig på arbejdsmarkedet og har haft et langt arbejdsliv.
Mange vil opnå en økonomisk gevinst ved at få udbetalt sit efterlønsbidrag og overgå til tidlig pension fremfor at blive i efterlønsordningen,” siger Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard.

Du får besked fra din a-kasse

Arbejdsløshedskasserne har forpligtelsen til at informere dig om muligheden for at få efterlønsbidragene udbetalt.

De nærmere regler udsendes i en vejledning, som ikke er kommet endnu. Den skal først i høring i beskæftigelsesrådet. Derfor går der nok lidt, inden du hører fra a-kassen.

Vi skriver, når der er nyt

Lige så snart der er nyt om udbetaling, vil vi skrive om det i Faglige Seniorers nyhedsbrev, som du gratis kan tilmelde dig her.

Først publiceret: 7. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 9:32

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og