Når cykelturen til pilates er en sejr

En alzheimersdiagnose har ændret tilværelsen for ægteparret Helle og Henry Angelo, men aktiviteter som musik, korsang og pilates er vigtige ingredienser til fællesskaber og livsglæde.

Helle og Henry Angelo har en passion for at sejle, og det var netop under en sejltur, at Henry første gang bemærkede en forandring hos Helle.

”Hvis Helle for eksempel skulle ned i kahytten og finde et eller andet helt velkendt, så blev hun desorienteret og kom tomhændet tilbage. Det stod på i noget tid, og efter et udredningsforløb på trekvart år, fik hun konstateret Alzheimers i foråret 2017,” fortæller Henry Angelo.

Når man ikke kan styre vinden

Ægteparret boede og bor stadig i egen villa i Kokkedal. De har to børn og fire børnebørn.

Casper Christensen køber landsted for 16 millioner

Sidste år solgte den landskendte komiker Casper Christensen og fruen Isabell Christensen deres hus i Hornbæk – og nu har de investeret i et nyt sted i det nordsjællandske, skriver Boliga.dk.

16 millioner kroner har Christensen-familien betalt for en 375 kvadratmeter stor lystejendom i Harreshøj ved Esrum Sø i Tikøb med knap fem hektar grund og et erhvervsareal til.

Skuffesalg

Salget er foretaget disket – altså udenom det offentlige marked – men bekræftes uden yderligere kommentarer overfor Boliga.dk af ejendomsmægler Farnaz Elbæk fra liebhavermæglerkæden Elbæks Ejendomsmægler, der har stået for handlen.

I salgsmaterialet fra ejendomsmægleren beskrives ejendommen blandt andet som et ”velbevaret refugium” med egen skov, sø og blandt andet også en udendørs, opvarmet saltvandspool.

Hornbæk-villa solgt

Casper Christensen, der gennem sin karriere har gjort danskerne sit selskab i programmer som Husk Lige Tandbørsten, Langt Fra Las Vegas og Klovn, udbød sin villa i Hornbæk til salg for godt et år siden, og kunne ifølge Boliga.dks oplysninger notere ejendommen som solgt i sommer.

Præcis hvad parret har fået for Hornbæk-adressen er dog fortsat ukendt, da handlen endnu ikke er tinglyst – dog lød den seneste udbudspris på ejendommen på hele 21 millioner kroner.

Ifølge flere medier herunder Se og Hør og Ekstra Bladet overtager Casper og Isabell Christensen deres nye adresse til august.

Se billeder fra Casper Christensens nye ejendom HER

Helles diagnose har ændret tilværelsen for ægteparret markant, men samtidigt er det ifølge Henry stadig ”ikke helt så kritisk”.

De kan fortsat sejle med familien og lave mange af de andre hobbyer og aktiviteter, som de alligevel altid havde forestille sig at udfylde deres otium med.

Det kræver dog mere planlægning og rettidig omhu. Men belønningen for at holde fast i rutinerne er det hele værd.

”Helle har gået til pilates i mange år før alzheimers-diagnosen, og det holder hun fast i to gange om ugen. Hun cykler selv derhen, og vi gennemgår turen sammen, inden hun tager af sted. Hver gang. Det er vigtigt, at hun kender ruten og føler sig tryg, inden hun tager af sted. Men hun klarer selve cykelturen alene, og det er en sejr i sig selv. Fysisk aktivitet og det at kunne orientere sig og finde rundt bliver pludselig afgørende for selvfølelsen og livskvaliteten,” forklarer Henry Angelo.

Musikalsk holdepunkt

Ud over sejlads, pilates og havearbejde, har Helle og Henry sammen været medlemmer af et kor med 25-28 medlemmer i næsten tredive år.

De synger normalt sammen hver uge i hele vintersæsonen, og har indtil coronaens indtog også holdt koncerter et par gange om året.

”Koret og musikken et vigtigt holdepunkt for både Helle og jeg, og det er godt for humøret. Det er også vigtigt at have noget at være sammen om. Det var det også før alzheimer-diagnosen, men i dag er det blevet en helt uundværlig del af vores ugentlige rutiner,” fortæller Henry Angelo.

Først publiceret: 7. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 9:28