Så du Hvidstengruppen? Nu kommer kvindernes historie

En af de mest populære danske film, Hvidstengruppen, får nu en efterfølger. "Hvidstengruppen - De efterladte", som fortæller kvindernes historie.

I dag er det 4. maj, dagen hvor Danmark blev befriet i 1945, og vi mindes de faldne modstandsfolk med lys i vinduerne.

En af de mest populære film om 2. verdenskrig i Danmark er Regner Grasten Film og instruktøren Anne Grethe Bjarups film “Hvidstengruppen” fra 2012, der blev set af over 765.000 mennesker.

Nu har den samme gruppe, der stod bag den succesfulde filmdrama, røbet at de er i gang med at indspille efterfølgeren, “Hvidstengruppen – de efterladte”, hvor kvindernes historie bliver fortalt.

Filmens stærke kvindelige hovedrolle er igen Bodil Jørgensen i rollen som Gudrun Fiil og som hendes døtre er Marie Bach Hansen i rollen som Tulle Fiil og Laura Winther Møller i rollen som Gerda Fiil.

Debutanten Selma Sophia Høst har rollen som den tredje søster, 14-årige Bitten. Gulle, Tulles lille barn, der bliver tilbage i kroen, spilles af 2-årige Alfrida Uhrenfeldt.

Forsætter efter henrettelsen

Filmens handlinger tager fat lige, hvor den første film sluttede, nemlig 29. juni 1944, hvor henrettelsen af Hvidsten Gruppen finder sted i Ryvangen i Hellerup, og vi følger Gudrun Fiil og den mindste datter Bitten, og oplever sammen med dem, hvordan de på umenneskelig vis modtager beskeden om deres nærmestes henrettelser.

De mandlige familiemedlemmer er blevet skudt og de to søskende Tulle Fiil og Gerda Fiil skal afsone deres fængselsstraffe i Tyskland.

Gudrun ved ikke, hvor de henrettedes lig befinder sig, og hun ved ikke om hendes to døtre allerede er døde eller om de lever, samtidig med at hun skal Gudrun være mor for den yngste søster Bitten og Tulles barn, Gulle på 2 år.

Filmen får premiere 1. juledag 2021.

Først publiceret: 4. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 16:41

Se, hvad vi ellers skriver om:

og