Nu kan plejehjemsbeboere og personale møde lægen på video

Beboere på plejehjem kan nu sammen med personale gå til lægen over video. For eksempel når der skal følges op på behandling, justeres på medicindoseringen eller efter udskrivning fra sygehus.

Det bliver nu muligt for personale og beboere på plejehjem at tale med lægen – uden at skulle møde op i praksis eller at lægen kommer ud på plejecentret.

I stedet kan samtalen med lægen nu foregå på direkte video.

De nye online møder med lægen er mulig, efter at der er indgået en aftale med Danske Regioner og lægernes fagforening, PLO.

Ny teknologi kan understøtte kontakten med egen læge især for dem, der ikke er så mobile.

Bo Libergren, regionernes Løn -og praksisudvalg

“Denne løsning er en hurtig og smidig måde at tilse patienter på og at tale med plejepersonalet om relevante problemstillinger. Jeg håber, at vi derved kan styrke samarbejdet mellem sundhedsprofessionelle aktører og almen praksis om konkrete patientforløb”, siger formand for PLO’s Kommuneudvalg Lise Høyer.

Bedre kontakt til lægen

Videomøder mellem læge, andre sundhedsprofessionelle og eventuel patient kan foregå via video i stedet for fysisk fremmøde, hvor det vurderes relevant, og hvor det er muligt.

Formålet er at gøre det nemmere at samle alle kræfter omkring patienten og sammen planlægge det videre forløb.

Risikoen for spredning af COVID-19 bliver også mindre, når kontakten foregår over video, lyder det fra Danske Regioner.

“Regionerne har set stort ønske om at bruge flere digitale muligheder i almen praksis. Det skal aldrig erstatte den personlige kontakt, men videokonference er et godt eksempel på, hvordan sundhedspersonale og læge kan have en fleksibel drøftelse om og med patienten. Ny teknologi kan understøtte kontakten med egen læge især for dem, der ikke er så mobile”, siger Bo Libergren, næstformand i regionernes Løn -og praksisudvalg.

Videomøder kan også bruges andre steder, hvor flere sundhedsfaglige personer skal se patienten samtidigt, for eksempel i socialpsykiatrien eller i forbindelse med sygehusbehandling.

Hvad synes du?

Er det en god eller dårlig ide, at plejehjemsbeboere og personale nu kan mødes med lægen on-line på video? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

Først publiceret: 17. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2021 kl. 18:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

og