76-årige Povl elsker friheden i taxaen

Bag rattet i taxaen får Povl Nielsen hele tiden nye oplevelser og lærer en masse om andre mennesker. Det giver også noget at snakke om, når konen kommer hjem fra sit arbejde.

Ringer man efter en taxa i hovedstadsområdet, kan man være heldig, at det er Povl, der kommer iført nystrøget skjorte, mørkt slips – og som gerne åbner døren for sine passagerer.

76-årige Povl Nielsen har kørt taxa siden han var 58 år kan slet ikke stoppe igen. Han har faktisk prøvet – men kun i tre uger – da han blev folkepensionist.

”Der kom min kone med lange sedler om både dit og dat. Det havde jeg slet ikke kræfter til, så jeg spurgte vognmanden om jeg måtte komme tilbage i bilen, så jeg kunne få fred”, siger han med et grin og et glimt i øjet og fortsætter mere alvorligt:

”Jeg har en ung kone på 60 år, der stadig arbejder, så det betyder meget, at jeg også kan komme hjem og fortælle om noget nyt, jeg har oplevet i løbet af min dag. Desuden lærer man som taxachauffør en masse om andre mennesker. Nogle gange kan man få en hel livshistorie på ti minutter. Det er spændende og hyggeligt også med kunder, jeg ser igen og igen”.

Frihed og god service

Normalt er det mest kunderne, der taler, men i dag er det Povls tur.

Han fortæller, at han de seneste år har kørt ni timer om dagen i to dage om ugen for Dantaxi 4X48.

Povl begyndte ellers sit arbejdsliv som bankelev som 17årig og satte en ære i kundeservice. Men kulturen i banken gled over på salg af bankprodukter, så han fik arbejde i Banestyrelsen, men røg i en sparerunde som 58-årig.

Så læste han en annonce i lokalavisen om et infomøde, hvis man ville være taxachauffør. Det synes han lød spændende, fik et otte ugers kursus og erhvervskort.

”Jeg var tiltrukket af friheden som taxachauffør, hvor man selv kan bestemme sine pauser og hvilken service, man vil give. Man kan vel sige, at jeg har flyttet kontoret ud i bilen og det har jeg ikke fortrudt”.

Arbejdet holder mig yngre

Nu er Povl dus med himlens fugle og elsker, når turene går gennem skoven de første forårsdage, med hvide anemoner i skovbunden og bøgen med helt fine lysegrønne blade. Men også snakken med kollegerne, når de står og venter på kunder.

Her sludrer de om alt: vejret, gode og dårlige kunder, privatlivet og i øjeblikket selvfølgelig Corona-krisen som rammer hårdt.

Som chauffør får han halvdelen af det han kører ind, og normalt plejer han at tjene over 8.000 kroner før skat om måneden, nu må han nøjes med 6.000 kroner.

”Det var selvfølgelig heller ikke sjovt den gang med modregningen i efterlønnen, men der var noget at køre med. Selv i myldretiden står vi 12 taxaer og bare venter. Det har vi aldrig oplevet før”, siger han og er lykkelig over, at han ikke skal leve af det.

Parret bruger nemlig de ekstra penge på at forkæle sig selv med rejser, især krydstogter, hvor man kommer til et nyt sted hver dag.

”Nogle vil gå ned på det her job, og bliver det ikke bedre, vil jeg også overveje min situation, for man gider jo heller ikke være til grin. Men det vil være ærgerligt. Arbejdet er jo en af de ting, der holder mig i gang, og oplevelserne er med til at holde mig yngre”.

Først publiceret: 9. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2021 kl. 18:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

og