Er din NemKonto blevet misbrugt? Tjek det her

Kriminelle har i flere tilfælde misbrugt danskeres NemKonto og omdirigeret penge til andres konto. Se her om du er udsat for svindel.

Er din NemKonto blevet overtaget af kriminelle uden at du ved det, så gør dig selv en tjeneste: Tjek din NemKonto snarest.

Lige nu florerer flere sager med danskere, der får misbrugt deres identitet. Her omdirigerer kriminelle penge fra ofrenes NemKonto, så beløbet bliver udbetalt på en andens konto.

Det er politiet, der nu advarer om svindlen, der blev omtalt i DR Søndag.

Her blev der oplyst, at Digitaliseringsstyrelsen – der har ansvaret for NemKonto – har fået mere end 30 advarsler 14 forskellige steder om svindel de seneste år.

Opsnapper dit cpr-nummer

Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som offentlige myndigheder bruger, hvis e skal udbetale penge til dig.

NemKonto bruges også af banker og kreditinstitutioner, når de skal udbetale lån.

De kriminelle skaffer sig adgang til NemKonto ved at opsnappe dit cpr-nummer og NemID-koder.

Herefter ændrer gerningsmanden oplysningerne, du har på din NemKonto og omdirigerer for eksempel din pension til en anden konto.

Kriminelle kan også optage et lån og oplyse din NemKonto, og dermed dirigere pengene fra lånet videre til en anden konto.

Politiet: Tjek din konto

Typisk bliver svindlen først opdaget, når offeret begynder at modtage rykkere fra kreditvirksomheder eller når pensionen ikke går ind på kontoen.

Politiet opfordrer derfor alle, der har en mistanke om, at de har opgivet cpr-nummer og NemId til andre om at tjekke deres NemKonto.

Hvis din konto er blevet ændret uden dit vidende eller samtykke eller du har fået optaget et lån in dit navn, bør du anmelde det på www.politik.dk/anmeld

Først publiceret: 8. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 9:26

Se, hvad vi ellers skriver om: