Så meget koster corona på din pension

Der var udsigt til et katastrofeår for din pensionsopsparing. Men nu er det tabte vundet tilbage igen. Pensionister har dog udsigt til mindre udbetalt.

Det ser ud til, at mens danskernes pensionsopsparing kommer ud af 2020 med et lille plus, kommer corona-krisen til at koste på pensionisternes udbetaling.

Det viser nye prognoser efter at året startede rigtig skidt på grund af corona-epidemien, der sendte aktierne og andre værdipapirer på en rutsjetur.

Udbetalingen ventes at blive en smule mindre for nuværende pensionister

Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension

Men nu ser det ud til at det tabte for de fleste pensionsopsparere er vundet tilbage igen.

Dog ikke for pensionister, der har udsigt til at få lidt mindre udbetalt fra deres pensionsopsparing.

Et lille plus for 2020

De fleste danskeres pensionsopsparing vil komme ud af 2020 med et lille plus, viser prognoserne fra Rådet for Afkastforventninger.

”2020 med corona-krisen har vist, at pensionsopsparerne indimellem kan støde på nogle store bump på vejen. Men man skal huske på, at pensionsopsparing er langsigtet opsparing, og der er tid til at genvinde det tabte, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension, i en kommentar.

Kilde: Forsikring & Pension, oktober 2020

Lidt mindre til nuværende pensionister

Pensionsbranchen viser kunderne usikkerheden i de pensionsprognoser, som alle kunder får fra deres pensionsselskab mindst en gang om året.

”Vores beregninger viser, at udbetalingen ventes at blive en smule mindre for nuværende pensionister. 30 kroner om måneden efter skat for en enlig pensionist, der modtager folkepensionens tillæg, mens den forventede udbetaling stiger lidt for kunder, som endnu ikke er gået på pension. Det er dog meget små ændringer i sammenligning med den usikkerhed, der under alle omstændigheder er på prognoserne”, siger Kent Damsgaard fra Forsikring & Pension.

Investeringer skaber usikkerhed

Pensionsselskaberne investerer kundernes opsparinger for at skabe det bedst mulige forsørgelsesgrundlag i alderdommen.

Det medfører selvfølgelig en usikkerhed om størrelsen af den fremtidige pensionsudbetaling, fordi ingen med sikkerhed ved, hvordan de finansielle markeder udvikler sig.

Der er tale om generelle tal. Din pensionsopsparing og udbetaling afhænger helt af, hvordan din pensionsordning er skruet sammen og hvilket pensionsselskab, du har din opsparing i.

”Et typisk medlem vil have udbetalinger fra såvel den livsvarige alderspension som ratepensionen. Den livsvarige alderspension vil med stor sandsynlighed blive løftet en lille smule, mens ratepensionsydelsen formentlig falder lidt. Men hvordan det præcist kommer til at gå, afhænger af, hvordan finansmarkederne udvikler sig her i 4. kvartal,” lyder det fra PensionDanmark, hvor mange tidligere lønmodtagere har deres pensionsopsparing.

Et af de andre store pensionsselskaber med mange lønmodtagere og pensionister som medlemmer er Industriens Pension.

Her er meldingen, at prognoserne ikke får indflydelse på udbetalingen i 2021 for medlemmer, der er gået på pension.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad siger du til mindre udbetalt?

Hvad siger du til prognosen om, at folkepensionister med en pensionsordning får mindre udbetalt fra deres pensionsopsparing? Sig din mening på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/3341368715911383

Først publiceret: 1. oktober 2020
Artiklen er sidst opdateret 14. maj 2021 kl. 14:15

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og