2 million danskere har hentet denne app. Har du?

Appen Smittestop giver dig besked, hvis du har været i nærheden af en, der er smittet med corona.

Danmarks officielle corona-app er nu hentet mere end 2 million gange. Ja faktisk hele 2.087.670 gange.

Appen hedder Smittestop, og den giver dig besked, hvis du har været i kontakt med en person, der på et senere tidspunkt bliver konstateret smittet.

Hvis appen skal være effektiv, skal så mange som muligt hente den til deres mobiltelefoner.

Hent appen her

Hent appen til iPhone

Hent appen til android

  1. Download appen smitte|stop i App Store eller Google Play Butik. For at hente appen skal du have opdateret din telefons styresystem til den seneste version.
  2. Første gang du åbner appen, skal du give samtykke til, at oplysninger om andre app-brugere, som du har været tæt på, gemmes på din telefon.
  3. Du skal også give tilladelse til, at appen må anvende Google og Apples teknologi “Logning af eksponering for COVID-19”.
  4. Telefonen vil nu registrere, hvilke andre app-brugere som du er i nærheden af uden, at du selv kan se, hvem det er. Appen virker i baggrunden, så du behøver ikke have skærmen tændt.

Se video: Sådan fungerer appen Smittestop

Indtil videre har 47.355 brugere brugt appen til at melde sig smittet. Det betyder, at  folk de har været i nærheden af bliver advaret om, at de bør blive testet.

Kan snart arbejde sammen med andre corona-apps i EU

Appen er bygget på en løsning, som Apple og Google har udviklet sammen. Løsningen bruger telefonens bluetooth.

Denne løsning har flere andre lande også valgt, fordi den beskytter brugernes privatliv.

Det betyder, at appen kan arbejde sammen, så du kan bruge den danske appe, hvis du tager til Tyskland, Polen. Østrig. Estland, Kroatien, Irland eller Letland.

Er du i kontakt med en tysk turist i Danmark, som har appen på sin telefon, får du besked, hvis tyskeren senere viser sig at være smittet.

Flere andre EU-lande er på vej til at vælge den samme løsning.

Ikke til ældre iPhones – endnu

Har du iPhone skal dit styresystem være opdateret til iOS 13.5. Alle iPhones fra iPhone 6s og nyere kan opdateres til iOS 13.5.

Efter nytår er der godt nyt til alle med ældre iPhones. Gamle iPhone-modeller helt ned til iPhone 5S forventes nemlig at kunne bruge Smittestop appen i starten af 2021. Det betyder, at du også vil kunne få glæde af appen, hvis du har en iPhone 5s, 6 eller 6+, som hidtil ikke har kunne bruge appen.

Først publiceret: 17. august 2020
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2021 kl. 18:47

Se, hvad vi ellers skriver om:

og