Hvem skal slæbe pakke til posthuset?

Kasper har fået en kæmpekasse leveret med posten, selvom den ikke var til ham. Nu kræver webshoppen, at han slæber den på posthuset. Men kan de kræve det?

Camilla Post som er chefjurist hos e-mærket besvarer spørgsmå om e-handel i Faglige Seniorers brevkasse.

Hun har fået et spørgsmål fra Kasper om en meget tung pakke:

Kære Camilla

Da jeg for et par uger siden bestilte en højtaler på nettet, modtog jeg ikke bare min højtaler, men også en pakke med to store højtalere i, til min hjemmeadresse.

Jeg ringede straks til webshoppen og fortalte om fejlen, og de bad mig om at sende den ekstra pakke tilbage. Men jeg kan ikke slæbe de to højtalere tilbage til posthuset, fordi pakken er alt for stor og tung.

Det virker ikke som om, at webshoppen godtager min undskyldning. Jeg vil selvfølgelig gerne sende højtalerne retur, da de ikke tilhører mig. Men er det virkelig mit ansvar at sende dem retur, når det er webshoppen, der har lavet en fejl?

Hilsen Kasper

Se Camillas svar her:

Kære Kasper

Der kan være mange grunde til, at man ikke lige har overblik over, hvad og hvor meget man egentlig skal tage imod, når postbuddet ringer på døren.

Derfor kan det også være helt forståeligt, hvis man først opdager, at man har modtaget en pakke for meget, når postbuddet er gået. Sker det, skal man som udgangspunkt hjælpe med at få den overskydende pakke sendt retur fra posthuset. Hvis det af en eller anden god grund er for besværligt, kan man dog godt argumentere for, at webshoppen selv skal sørge for, at pakken afhentes hos dig. 

Meget tunge varer kan være en udfordring for de fleste. Jeg vil derfor anbefale dig at forklare webshoppen, at du ikke har mulighed for at transportere højtalerne til posthuset, og at de derfor bliver nødt til selv at hente dem.

Venlig hilsen Camilla

Spørg Camilla Post om e-handel

Her kan du stille spørgsmål til chefjurist Camilla Post i Faglige Seniorers brevkasse om e-handel.

Du kan også spørge en af de andre eksperter:

Spørg advokaten

Spørg socialrådgiveren

Spørg forsikringsrådgiveren 

Først publiceret: 23. juni 2020
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 14:09

Se, hvad vi ellers skriver om: