Få inspiration til nye ture

4 hjemmesider giver dig nye ideer til udflugter i naturen. Oplev Danmarks dejlige skov, mark og strand.

Coronakrisen har fået os mere ud i naturen.

Hver fjerde har besøgt et naturområde, de ikke har besøgt før coronakrisen. Det viser både en ny rundspørge og tal fra tællere i statslige naturområder. 34 procent har opholdt sig mere i naturen, mens syv procent har opholdt sig mindre i naturen under krisen.

“Naturen er vores fælles åndehul i en svær tid. Jeg er glad for, at mange finder ud til skove og kyster. Alle er velkomne i den statsejede natur, og jeg vil opfordre til, at de, der har muligheden, finder alternativer til de meget kendte og besøgte naturområder. Der er masser af små perler derude, og jo mere vi spreder os, jo nemmere er det for alle at holde den nødvendige afstand”, siger miljøminister Lea Wermelin.

4 hjemmesider som får dig mere ud i naturen

Vil du mere ud i naturen, så er her 4 hjemmesider med masser af inspiration til, hvor du kan tage hen og hvad du kan lave:

Voresnatur.dk: Få inspiration til oplevelser i naturen på egen hånd. Find opskrifter på vild mad, tips til at sejle i kajak og meget mere. Bor du i en by, kan du også få tips om vilde dyr og planter i byen. Er du glad for at tage billeder, kan du også deltage i en fotokonkurrence.

Udinaturen.dk: Her finder du et samlet kort over vandreruter, cykelruter, gode badesteder, bålsteder, parkeringspladser og oversigt over alle de danske skovområder, hvor du kan slå teltet op gratis. Du kan blandt andet se de 77 nye skovområder, hvor du kvit og frit kan slå telt op.

NST.dk/naturguider: Se digitale guider med detaljerede beskrivelser og tips til over 200 statslige naturområder. Læs om stedernes historie og hvilke dyr og planter, du kan se.

Spor.dk: Se mere end 300 gode muligheder for en gåtur med afstand på naturstier i hele landet. Der er mange dejlige ture også på få kilometer.

LÆS OGSÅ: 5 spændende apps du kan bruge i naturen

LÆS OGSÅ: 15 ting seniorerne laver under corona-krisen

Først publiceret: 11. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 15:20

Se, hvad vi ellers skriver om:

og