De her seniorer kan få 10.000 skattefrit

En særlig gruppe danskere kan glæde sig til ekstraordinært at få 10.000 kroner skattefrit.

Tidligere modstandsfolk og deres efterladte takkes i anledning af 75-året for Danmarks befrielse med en ekstra hædersgave på 10.000 skattefrie kroner. Det oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

Den 5. maj 2020 markerer vi 75-året for Danmarks befrielse fra den tyske besættelsesmagt.

Derfor har Folketinget på initiativ fra beskæftigelsesministeren besluttet at give en ekstraordinær hædersgave til den gruppe af mennesker, som fortjener en særlig tak for deres indsats under 2. verdenskrig.

Hædersgave

Den ekstra hædersgave er på 10.000 kroner skattefrit og vil blive givet til personer, som modtager den ordinære hædersgave efter lov om erstatning til besættelsestidens ofre.

Det drejer sig om tidligere modstandsfolk, tjenestegørende i allieret skibstjeneste, indsatte i koncentrationslejre m.fl. samt faldne og såredes efterladte.

”Vi må som land aldrig glemme den indsats, der blev lagt for at beholde Danmark på danske hænder. Danmarks historie og overlevelse blev formet dengang – og med store personlige ofre undervejs. Det er en kendsgerning, at de år har pålagt en særlig gruppe af vores borgere en tung bagage med ar på sjæl og legeme. Derfor er jeg også rigtig glad for med den her gave at kunne lægge ekstra vægt bag ordene, der udtrykker vores taknemmelighed,” siger Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Siden 1945 har denne gruppe mennesker modtaget en anerkendelse for deres særlige indsats under besættelsen. Dette er sket i form af en årlig hædersgave, som i dag er på 16.100 kroner.

830 kan få

Der er pr. 1 marts 2020 cirka 830 modtagere af hædersgaver.

Af dem har godt 100 ydet en særlig indsats under 2. verdenskrig, mens de resterende er efterladte.

De kan nu hver se frem til en ekstra hædersgave på 10.000 kroner.

Det er Arbejdsmarkedet Erhvervssikring, som behandler udbetalingen af den ekstraordinære hædersgave.

Først publiceret: 7. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2021 kl. 18:14