Demente kan blive kørt op til 100 gange om året

Ny kørselsordning i kommune giver demente ret til op til 100 enkelture om året med økonomisk tilskud.

Det bliver nu lidt nemmere for demente at komme ud og besøge familie, handle eller deltage i aktiviteter.

Det er Varde Kommune, der tilbyder borgere med demens, der er omfattet af ordningen, økonomisk tilskud til op til 100 enkeltture om året.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Forhindret i at stemme? Måske du kan stemme hjemme

Er du syg eller mangler du førlighed, skal det ikke hindre dig i afgive din stemme, når der tirsdag 16. november er valg til regions- og kommunalvalg.

Du kan søge om at få lov til at brevstemme hjemme hos dig selv.

Hvis du ønsker at brevstemme fra dit hjem, skal du søge om det hos din kommune.

For at søge skal du have et særligt ansøgningsskema, som du kan få ved at kontakte kommunen eller finde på Indenrigs- og Boligministeriets hjemmeside.

Har du en hjemmehjælper, en hjemmesygeplejerske eller en anden praktisk hjælper, som kommer i dit hjem, kan du også få ansøgningsskemaet af dem. De kan hjælpe med at udfylde og indsende skemaet, hvis du har behov for det.

Du kan også ringe til kommunen og ansøge om at brevstemme hjemme.

Kommunen skal have modtaget din ansøgning senest torsdag 4. november 2021 kl. 18. Kommunen må dog godt sætte en senere frist. Du kan få oplyst fristen hos kommunen.

 

”Den her kørselsordning er et fremragende initiativ for vores borgere med en demenssygdom. Det giver dem bedre mulighed for at komme rundt og opleve ting samt deltage i sociale arrangementer. Derudover bidrager det også til en bedre aflastning af de pårørende,” siger Tina Agergaard Hansen, der er formand for Udvalget for Social og Sundhed i Varde Kommune.

Det er midler fra en statslig pulje, der finansier ordningen, der foreløbig som et forsøg løber til og med 2020.

Læs også: Har du symptomer på demens? Her er de 10 advarsler

På alle tider af døgnet

Kørselsordningen for demensramte kan benyttes på alle tider af døgnet og i hele landet, så længe man har bopæl i Varde Kommune. Der er en egenbetaling på 3 kroner pr. kilometer.

Det er gratis at tage en ledsager med på turen.

Ønsker den demensramte at få tilknyttet en ledsager udefra, er det også muligt til selve transporten, hvis man ikke er i stand til at være alene, oplyser Varde kommune i pressemeddelelsen.

Hvad mener du?

Hvad synes du om ordningen i Varde Kommune, hvor demente kan blive kørt op til 100 gange om året? Din mening er vigtig. Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2365453363502928?__xts__[0]=68.ARCDxkayPNCo0rBJqiEuLThYWJxIOKiKd8RJ3RBLtDepOUEPX6BS136H7uWFKnuQMVH2076W8Z2tK6AoG1WxdxxFjJ-U7gyYp7NwkTRw5qS_PoYIMAU-lIcDhWYAAYCglQs–EeCA4c7Yi7njcfZI1U5EZ1k5BAUYbjzax-wASeZjWIoWsLlEG6ewR-X8Yv4HlmeVDIjpkj0qzVZ2NbAOVYrXmwENkYZqkpANe2A22M4dkiw2EMBG3st8lQkMR5-wTHHwmEtNJUiLAkVSuSipyRoFVgQVfFXoBMVGvbpSKlse4zgFqKOJxXwHMCDA7m2YGg7INUw800SZaa62bOJR9TkUQ&__tn__=-R

Masser af skæg for børn på Arbejdermuseet

Først publiceret: 22. august 2019
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 9:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og