Flere pensionister bliver pensions-millionærer

Næsten 90.000 har opsparet en million kroner eller mere i Industriens Pension og Pension Danmark. På bare 5 år er antallet af pensionsmillionærer mere end tidoblet.

Pensionister med en million kroner eller mere på kontoen vil vokse i fremtiden.

Allerede i dag har næsten 90.000 lønmodtagere en pensionsopsparing i millionklassen hos Industriens Pension og Pension Danmark.

Vi vil få langt flere pensionsmillionærer i fremtiden.

Laila Mortensen, administrerende direktør i Industriens Pension.

Antallet af pensionsmillionærer hos de to pensionsselskaber er vokset eksplosivt på bare fem år og mere end tidoblet siden 2014.

”Det er nu, at vi for alvor ser effekten af systemet med arbejdsmarkedspensioner. Der er fuld fart på danske lønmodtageres pensionsformuer i disse år, og vi vil få langt flere pensionsmillionærer i fremtiden. Det er en virkelig god udvikling for både den enkelte og hele samfundet,” siger administrerende direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen.

Læs også: Pensionsudbetalinger sætter rekord med over 50 milliarder kroner

Se frem til tryg alderdom

Alene det seneste år er der kommet 20.000 nye til, der kan tælle til en million kroner på formuen.

”Det er meget positivt, at alle almindelige lønmodtagere nu kan se frem til en økonomisk tryg alderdom. De fleste vil kunne opretholde deres hidtidige levestandard, så der stadig er råd til rejser eller sommerhus, når de går på pension. Det er takket være arbejdsmarkedspensionerne, som er den største socialpolitiske landvinding i nyere tid,” siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Højt afkast i mange år

De to pensionsselskaber repræsenterer blandt andet medlemmer af fagforbund som 3F, Dansk Metal, Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet og Fødevareforbundet NNF.

Medlemmernes voksende pensionsformuer hænger både sammen med mange års høje afkast og med en gennemsnitlig opsparingsperiode, der bliver længere og længere.

I dag udgør medlemmernes pensionsindbetalinger minimum 12 procent af lønnen.

Arbejdsmarkedspensionen har siden starten af 1990’erne været en del af overenskomsterne mellem fagforeningerne og arbejdsgiverne.

Først publiceret: 4. juli 2019
Artiklen er sidst opdateret 14. maj 2021 kl. 14:56

Se, hvad vi ellers skriver om: