Få recepten fornyet på apoteket

Fra 1. juli kan du få fornyet din medicin på apoteket. I første omgang gælder det 28 slags medicin. Se her, om din medicin er på listen.

Næste gang du kommer på apoteket, møder du måske en behandlerfarmaceut. Det er personale på apoteket, som har taget en ekstra uddannelse, så de må forny recepter inden for 28 forskellige lægemiddelgrupper.

Er du løbet tør for medicin en aften eller weekend, kan behandlerfarmaceuten hjælpe, hvis du har et aktuelt behandlingsmæssigt behov, og du ikke har fået fornyet din recept hos lægen.

Du kommer ikke hjem med en stor pakke medicin til flere måneder. Behandlerfarmaceuterne kan kun ekspedere det, der hedder ’mindste pakning’.

Du kan kun få fornyet medicin, hvis du er i stabil behandling. Det betyder, at du skal have  været i behandling med samme dosis af lægemidlet i minimum 6 måneder.

Kun én gang

Du skal dog være opmærksom på, at apoteket kun kan udskrive din medicin til dig én gang, og at det koster et gebyr på 20 kroner.

For at få mere medicin skal du kontakte sin egen læge, der i øvrigt også får besked om, at apoteket har udleveret medicin til dig. Det sikrer, at din læge stadig har overblik over din medicin, selvom du har glemt at forny din recept.

28 slags medicin

Det er ikke alle former for medicin, du kan få fornyet på apoteket.

Der er 28 slags medicin på listen i dag. Det er blandt andet medicin mod diabetes, astma, KOL, eksem, psoriasis og forhøjet blodtryk.

Her kan du se, om din medicin kan fornyes på apoteket

Løb ikke tør for medicin: Se nemt dine recepter

Er du i tvivl, om der er flere gange tilbage på din recept, kan du nemt se det.

På hjemmesiden www.sundhed.dk kan du se alle dine recepter, og om der er flere gange tilbage på recepten.

Appen Medicinkortet lukker ned i 2025. I stedet kan du få oplysningerne på appen Min Læge eller MinSundhed-appen.

Det er endnu nemmere at bruge appen Medicinkortet, hvor du har overblik over din medicin og nemt kan sende en anmodning til din læge om at forny dine recepter.

Du kan hente app’en her:

Klik her, hvis du har en iPhone

Klik her, hvis du har en Android telefon

Læs mere om behandlerfarmaceuter her

Først publiceret: 2. juli 2019
Artiklen er sidst opdateret 2. oktober 2024 kl. 10:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og