Nu kan du få NemID på din smartphone

Med en ny app kan du bruge dit NemID på din telefon – som et sikkert supplement til dit NemID nøglekort på papir. Læs hvor let det er - og se video.

Nu er det muligt at bruge din NemID direkte fra din smartphone eller tablet med en ny app. Med en ny nøgle-app behøver du ikke længere have dine nøgler på papir, når du skal i netbanken, på skat.dk og så videre.

Den nye app er et supplement til NemID nøglekort på papir, danskerne har anvendt siden 2010.

Sådan skal man forstå de daglige coronatal

”Borgerne kan bruge NemID nøgle-appen, når de bruger NemID på din mobil, tablet eller computer og uanset om de skal bruge NemID til sin bank, borger.dk eller noget helt tredje,” lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Med nøgle-appen behøver du ikke at lede efter nøgler på nøglekortet, og du løber aldrig tør for nøgler.

Når du bruge NemID nøgle-app på hjemmesider og i app kommer der en meddelelse på din smartphone eller tablet, som du godkender med et swipe.

Selvom du bruger nøglekortet på appen, skal du ikke smide dit papirnøglekort i papirkurven. Du bør gemme det, så du kan bruge det, hvis du ikke kan bruge telefonen for eksempel, hvis du køber ny telefon eller er løbet tør for strøm.

Nøgle-appen bruger ikke nøgler på dit papirkort, så har du for eksempel 120 nøgler tilbage på papirkortet, er de der stadig, selvom du bruger nøgle-appen.

Hent app på nettet

Den nye NemID nøgle-app kan downloades i Apple’s App Store og Google Play Store. Husk du skal bruge din smartphone eller tablet, når du downloader.

Sådan kommer du igang

  1. Hent appen ” NemID nøgleapp” til din mobil
  2. Log på med NemId og nøglekortet
  3. Accepter vilkår for app’en
  4. Af sikkerhedsmæssige årsager kan din nøgleapp først tages i brug efter en time
  5. Log på med NemID igen
  6. Vælg en kode på fire tal
  7. Fremover kan du logge på ved at swipe

Når du har installeret nøgleappen og tastet sine oplysninger, går der en time, før man kan bruge den.  Du skal logge på med NemID to gange, når du installerer appen. Det er af hensyn til sikkerhed.

Nøgleappen virker bedst, hvis du slår meddelelser til.

Se video og kom igang med at bruge nøglekort som app på din smartphone eller tablet.

Først publiceret: 29. maj 2018
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2021 kl. 18:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

og