Komponist bliver ny direktør i Danmarks Underholdningsorkester

I begyndelsen af juli forlod Andreas Vetö direktørposten i Danmarks Underholdningsorkester efter flere sager.

En ny mand skal det kommende år stå i spidsen for Danmarks Underholdningsorkester, efter at Andreas Vetö forlod stillingen efter sager om grænseoverskridende adfærd.

Det bliver nuværende programchef i orkesteret og komponist John Frandsen, der fra 1. august tiltræder som direktør på en 1-årig kontrakt.

Det skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse på vegne af orkesteret.

– Jeg glæder mig til samarbejdet med musikere, dirigenter, administration og bestyrelse – men ikke mindst til mødet med alle vores gode eksterne samarbejdspartnere og vores store, trofaste publikum, lyder det fra John Frandsen i meddelelsen.

Stillingen blev ledig, da Andreas Vetö i begyndelsen af juli kunne bekræfte sin opsigelse som direktør.

Berlingske har beskrevet, hvordan Andreas Vetö tidligere har fået kritik for grænseoverskridende adfærd. Flere medarbejdere har klaget over ham.

Politiken har tillige kunnet fortælle om en sag om grænseoverskridende sms’er sendt til en medarbejder, som ifølge avisen havde bedt om, at Andreas Vetö ikke kontaktede hende privat, og at han i et andet tilfælde skulle have kontaktet en kvindelig ansat privat, selv om hun ikke ønskede det.

Bestyrelsesformand for Danmarks Underholdningsorkester Lars Barfoed skrev i en mail til både Berlingske og Politiken, at bestyrelsen var blevet vist de uønskede meddelelser, som var sendt fra Vetö til medarbejderen.

– Vi anser meddelelserne som utilstedelige og uforenelige med jobbet som direktør, skriver Lars Barfoed i mailen.

I et opslag på det sociale medie LinkedIn i forbindelse med opsigelsen takkede Vetö for sin tid i orkesteret.

– Jeg er meget ked af de fejl, jeg har begået. Jeg tager læring af det og arbejder intenst med det, skrev han.

John Frandsen skal i første omgang sidde i direktørstolen i et år. Hvad der skal ske derefter, beslutter bestyrelsen i løbet af det kommende år.

Den nye direktør er ud over komponist også organist og producent. Han har komponeret en række operaer og har flere værker på cv’et.

Desuden har John Frandsen en mangeårig ledelsesmæssig erfaring blandt andet som tidligere formand for Dansk Komponist Forening og næstformand for Statens Kunstråd. Han har været programchef i orkesteret siden 2015.

/ritzau/

Først publiceret: 15. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret 15. juli 2024 kl. 13:49