DR advarer: Falske annoncer med medvirkende i Løvens Hule

Særligt med afsæt i investorerne fra "Løvens hule" ser DR mange falske annoncer, der bruger de kendte ansigter som blikfang.

Der er mange falske annoncer med referencer til medvirkende i udsendelsen "Løvens Hule". Nu advarer DR danskerne.

Lyder et tilbud for godt til at være sandt? Så er det formentligt også det, advarer DR.

Public service-stationen oplever lige nu en stigning i falske annoncer på sociale medier, hvor kendte ansigter fra DR’s programmer bruges som blikfang i svindelnumre, der skal lokke penge fra folk.

“Særligt omkring “Løvens hule” ser vi mange falske annoncer, der ikke kun er ubehagelige for de medvirkende, men også rammer de mange danskere, der bliver snydt. Derfor går vi nu ud og advarer. “Vi ønsker at beskytte vores brugere og styrke den digitale tryghed.”

Sådan lyder det onsdag i et nyhedsbrev fra DR, som henviser til ti råd til at undgå at få lænset kontoen af skruppelløse kriminelle.

Her har mediemastodonten også delt eksempler på en stribe svindelannoncer.

Lover vægttab på 14 kilo

Billeder, der forestiller Anne Stampe og Louise Herping, der er blandt investorerne i “Løvens hule”, er manipuleret ind i en falsk reklame for et produkt, der lover et vægttab på 14 kilo på tre uger.

I en anden annonce er der et billede, der forestiller Louise Herping, manipuleret ind i en reklame for en kapsel, der hævder at give samme effekt, som otte kilometers jogging gør.

“Tjek altid, om personen selv har delt annoncen eller omtalt produktet på deres egne sociale medier,” lyder et af rådene fra DR.

Falske profiler

DR understreger, at der også oprettes falske profiler. Så derfor kan man blandt andet kigge efter en officiel blå eller grå verificeringsmarkering.

Blandt rådene er også at være opmærksom på sproglige fejl, dårlig grafik og grammatik samt sensationelle overskrifter såsom “Du gætter ALDRIG hvad han sagde!”.

Har man købt et påstået produkt, hvor man intet modtager, men derimod får lænset kontoen, opfordrer DR til, at man reagerer hurtigt ved at kontakte banken og melde det til politiet.

Først publiceret: 6. juni 2025
Artiklen er sidst opdateret 6. juni 2025 kl. 7:32