TikTok-manden fik forvaring: Det er justitsmord

Københavns Byret idømte i 2023 TikTok-manden forvaring for voldtægter. Han føler sig udsat for en heksejagt.

Blev adskillige kvinder og piger udsat for voldtægt af den samme mand, eller er der tale om en heksejagt mod en uskyldig mand?

Det bliver op til Østre Landsrets dommere og nævninge at afgøre straffesagen mod en 32-årig mand, der er kendt som TikTok-manden.

Han har haft tusindvis af følgere på TikTok – deraf tilnavnet. Tidligere hed han Mikkel Bentsen, men han har skiftet navn til Theodor Lund.

Mandag fik TikTok-manden ordet i ankesagen, hvor han vil frifindes for anklagerne om voldtægt og overgreb.

– Det er heksejagt, og det er justitsmord, sagde den 32-årige mand.

I juni sidste år blev han idømt forvaring af Københavns Byret, der fandt ham skyldig i flere voldtægter, overgreb og krænkelser begået over en tiårig periode. Der er over 20 kvindelige ofre i sagen.

Han ankede dommen og vil frifindes.

Sagen imod ham startede i maj 2021, efter at en advokat havde anmeldt ham på vegne af en gruppe på flere end 50 piger og kvinder.

Forinden havde en kvinde oprettet gruppen “Mikkels ofre” på Facebook.

– Jeg tror, at (kvinden, der oprettede facebookgruppen, red.) har været med til at manipulere dem. Jeg har bestemt ikke voldtaget nogen personer overhovedet, sagde den tidligere Mikkel Bentsen mandag i landsretten.

Anklager Steen Saabye fra Statsadvokaten i København gav på mandagens retsmøde landsrettens nævninger og dommere et overblik over sagen.

Her lagde han også vægt på, at sagens nævninger og dommere ikke skal dømme ud fra den store medieomtale, der har været inden sagen. Blandt andet er der lavet en podcast-serie og tv-programmer om TikTok-manden.

– Han er døbt TikTok-manden. Men ingen skal dømmes på forhånd. Ingen skal dømmes i medierne. Tiltalte skal dømmes på ny her i landsretten, sagde anklageren.

Østre Landsret har afsat 20 retsdage til den omfattende sag, hvor adskillige kvinder skal afhøres. Dommen ventes til december.

/ritzau/

Først publiceret: 21. oktober 2024
Artiklen er sidst opdateret 21. oktober 2024 kl. 14:41