Fasar Raja sigtet: Strammede livrem om offers hals

Den 49-årige Fasar Ahmad Raja nægter sig skyldig i alle sigtelser rejst mod ham.

Selv om strafniveauet i sager om svindel med skat og moms og anden økonomisk kriminalitet er fuldt på højde med endda ganske grove voldssager – eller højere – så er der ingen umiddelbare ofre, og derfor anses det måske af nogle som mindre groft.

Men det er ikke kun den offerløse økonomiske kriminalitet, som den 49-årige Fasar Abrar Raja, der er kendt fra tv-dokumentaren “Den Sorte Svane”, er sigtet for, fortæller anklager Stig Paulsen fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) onsdag ved Retten i Glostrup.

Fasar Raja er sigtet for en række forhold om både vold og trusler – det skal dog siges, at han nægter sig skyldig. Det oplyser hans advokat, Mette Maria Lorentzen, ved onsdagens retsmøde.

Et af forholdene beskriver, hvordan en mand blev udsat for grove trusler om lemlæstelse. Blandt andet blev han af flere personer fastholdt, mens en af mændene tog fat i hans hånd og holdt den.

Af en gerningsmand bevæbnet med en boltsaks blev offeret truet med at få fingrene klippet af.

I et andet tilfælde blev en tændt boremaskine holdt mod offerets krop, og der blev truet med at bore.

Sigtelserne mod Fasar Raja, som ifølge NSK har tilknytning til rocker- og bandemiljøet – ifølge Ekstra Bladets oplysninger er han prøvemedlem hos Hells Angels – tæller også flere egentlig voldsforhold.

Det groveste handler om en episode med en livrem, som blev viklet om offerets hals. Ifølge sigtelsen blev der strammet til, og kun fordi offeret fik sin hånd ind mellem hals og bælte, lykkedes det manden at komme fri.

Samme offer er også blevet udsat for andre former for vold i form af slag.

Ifølge anklagemyndighedens sigtelser skulle offeret af gerningsmændene være blevet beskyldt for, at bære ansvaret for økonomiske tab i et selskab.

Fasar Abrar Raja handlede ikke på egen hånd. Blandt andet deltog en person, som også er sigtet i sagen, men som er beskyttet af et navneforbud. Også en ukendt medgerningsmand har angiveligt deltaget i dele af den personfarlige kriminalitet.

/ritzau/

Først publiceret: 2. oktober 2024
Artiklen er sidst opdateret 2. oktober 2024 kl. 14:54