Sanger og sangskriver Laura Illeborg er død – 55 år

Laura Illeborg faldt om på grund af en hjerneblødning under en koncert lørdag. Tirsdag blev hun erklæret død.

Sanger og sangskriver Laura Illeborg er død – 55 år.

Hun faldt om midt under en koncert lørdag, hvor hun optrådte med sin faste makker Niels Dahl til en sensommerkoncert på Strandgaarden i Tisvilde.

Det skriver hendes mand, journalist og kreativ direktør Jakob Kvist, i et opslag på Facebook.

Midt i koncerten lørdag blev hun ramt af en hjerneblødning, og hun vågnede aldrig igen, skriver Jakob Kvist.

– Laura døde alt for tidligt, men vi finder en lille trøst i, at hun faldt om midt i det, hun elskede allerhøjest. Midt i en koncert i lørdags, midt i et nummer, blev hun ramt af en massiv hjerneblødning, og hun vågnede aldrig igen.

– Tirsdag aften erklærede vi hende død, og hendes store hjerte vil nu forhåbentligt som det allersidste give nyt liv et sted derude, skriver hendes mand.

Illeborg fik stor succes med albummet “Lidt in Love” (2002). Titelsangen er blevet brugt i flere spillefilm heriblandt “Oh Happy Day”, “En kort en lang” og “Bytte bytte baby”.

Ud over virket som musiker uddannede Laura Illeborg sig i 2006 til sygeplejerske.

Det gjorde hun, fordi hun efter at være blevet mor følte, det var for “usikkert at leve fra hånden til munden og være på supplerende dagpenge, som man ofte gør som musiker”, har hun tidligere sagt til Dansk Sygeplejeråd.

Hendes seneste album, “Disse kanter”, udkom i januar 2022. Det blev udgivet sammen med Knud Møller, Niels Dahl, Rune Funch og Jesper Elmegaard. Hun har været involveret i flere end ti album gennem årene.

– Laura blev kun 55 år gammel. Hendes smukke, smukke sange vil leve videre derude, og vi vil altid bære mindet om hendes intenst i vores hjerter.

– Hun var en strålende sol, og vi er mange, der nu må vandre længe og langt igennem et ubegribeligt mørke, skriver Jakob Kvist.

Laura Illeborg efterlader sig sin mand gennem 20 år og tre børn.

/ritzau/

Først publiceret: 2. oktober 2024
Artiklen er sidst opdateret 2. oktober 2024 kl. 14:55