Ældre i denne landsdel blev mål for bedragerier

På bare 48 timer blev der begået fire bedragerier og et forsøg på bedrageri i området. På flere af de ældres hævekort er der blevet hævet et større beløb, oplyser politiet.

Blandt de ældre, der blev udsat for svindlen, var en kvinde på 92 år. Hun blev overbevist om også at udlevere en række smykker.

En bølge af bedragerisager mod ældre har ramt flere byer i Nordsjælland.

Svindlere, der udgiver sig for at være bankansatte, har målrettet gået efter ældre borgere i Gilleleje, Hornbæk og Kokkedal, skriver Nordsjællands Politi i deres døgnrapport

Og under dække af falske advarsler om kontosvindel eller sikkerhedstrusler har de narret de ældre til at udlevere blandt andet betalingskort og endda værdigenstande.

Politiet opfordrer nu til øget årvågenhed blandt ældre borgere og deres pårørende.

Smykker, kontanter og kortoplysninger fik de ældre taget

Bedrageri i Gilleleje

  • Beskrivelse: En 82-årig kvinde fra Gilleleje blev kontaktet telefonisk af en person, der udgav sig for at være fra “Nordea”. Efter opkaldet mødte en mand op på kvindens adresse, hvor han fik udleveret hendes kort og kortoplysninger. Han hævede et større beløb fra hendes konto.

Svindleren advarede om banditter i Hornbæk

  • Beskrivelse: En 83-årig kvinde fra Hornbæk blev kontaktet af en mand, der udgav sig for at være fra banken og advarede om “banditter i området”. Kvinden udleverede sit betalingskort til en mand, der ankom til hendes hjem en time senere. Manden hævede store beløb fra hendes konto.

Tog kort og smykker med sig i Kokkedal

  • Beskrivelse: En 92-årig kvinde fra Kokkedal blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være “Martin Hansen” fra banken. Han forvirrede kvinden med mange spørgsmål og sendte “Emil Andersen” til hendes adresse for at hente hendes kort og smykker. Manden forsvandt med kortet og smykkerne, og et større beløb blev hævet fra hendes konto.

Forsøg på bedrageri i Hornbæk

  • Beskrivelse: En 79-årig mand blev kontaktet af en person, der udgav sig for at være “Mikkel Madsen” fra Danske Banks IT-afdeling. Han blev advaret om, at 1000 kroner var ved at blive hævet til en fransk konto, og at en “Emil Andersen” ville komme for at hente hans kort. Da personen ankom, afslørede manden svindlen, og personen forsvandt.

Stjal kontanter i Hornbæk

  • Beskrivelse: En 85-årig mand fra Hornbæk blev kontaktet af en “Michael Jørgensen” fra Danske Bank, der spurgte om et overtræk på 7000 kroner. Omkring 30 minutter senere ankom en “Jakob Hansen” til mandens hjem og bad om at fotografere pengene i hans pengeskab. Manden stjal et stort pengebeløb.

Først publiceret: 4. september 2024
Artiklen er sidst opdateret 4. september 2024 kl. 8:28

Se, hvad vi ellers skriver om:

og