Svindlere udser sig ældre ofre ved at søge i telefonbøger

Kvinderne Jette og Jytte blev udsat for bedrageri tirsdag, hvor en person udgav sig for at være fra banken.

Svindlerne kigger efter danske navne, der typisk bæres af borgere i den ældre generation.

Det er tit ældre personer, som telesvindlere udser sig, og ofrene finder de ved at søge i telefonbøger på nettet.

De kigger efter danske navne, der typisk bæres af borgere i den ældre generation.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi, der i onsdagens døgnrapport oplyser, at to ældre kvinder har anmeldt, at de blev udsat for bedrageri tirsdag.

Kvinderne hedder Jette og Jytte. Den ene er i 60’erne, mens den anden er i 80’erne.

Sendte svindleren væk

Ved den ene kvinde blev det alene ved forsøget – hun bad svindleren forlade hendes adresse, hvilket han gjorde.

Inden da var hun blevet ringet op af en person, som præsenterede sig som sikkerhedschef hos Nordea ved navn Jens Madsen.

Han sagde, at der var overført 9000 kroner fra kvindens konto til en konto i Spanien. Hendes kort var blevet misbrugt, og derfor ville en medarbejder komme forbi hendes adresse og hente kortet.

Ganske vist kom en mand og bad om kortet. Kvinden ville dog have dokumentation for, at manden rent faktisk arbejdede hos Nordea, men da han ikke kunne fremvise det, sendte hun ham væk igen og anmeldte sagen til politiet klokken 14.

Manden kørte fra adressen i en lille turkis bil. Han beskrives som 30-35 år, almindelig af bygning, brun i huden og med kort sort hår. Han talte dansk.

Han bar desuden briller og var iført en armygrøn T-shirt med et rødt og hvidt Levi’s-logo samt sandfarvede kakishorts.

Snydt for 17.000 kroner

Der gik ikke længe, før den anden ældre kvinde blev kontaktet, og her lykkedes gerningspersonen med bedrageriet, som blev anmeldt klokken 15.48.

Også hun fik historien med overførslen på 9000 kroner til en konto i Spanien, og stemmen i røret bad desuden kvinde svare på nogle kontrolspørgsmål – det var hendes kontonummer og pinkode. De oplysninger gav hun.

Senere kom en mand og hentede kvindens dankort, der blev misbrugt til to hævninger på samlet set 17.000 kroner. Hævningerne blev foretaget i automater i Sorø tilhørende Danske Bank og Nordea.

Den mand, som hentede kvindens kort, beskrives som 25-30 år og lys i huden med sort hår. Manden talte dansk. Han bar briller og var iklædt en beige T-shirt med lange ærmer samt blå jeans.

Politiet beder eventuelle vidner om at henvende sig på telefonnummer 114.

Først publiceret: 26. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret 25. juli 2024 kl. 14:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

og