Forbrugerråd: Derfor skal du tjekke forsikringerne

Forsikringer giver en form for sikkerhed, så udgifter til skader ikke løber løbsk. Men det kræver, at du løbende gennemgår og justerer dem, lyder rådet.

Ifølge en undersøgelse, som Epinion har lavet for Forsikring & Pension, er det kun omkring hver fjerde, som løbende tjekker deres forsikringsdækning. Men branchen ser gerne, at flere gør det til en vane.

Langt de fleste har en eller flere forsikringer, der fungerer lidt som et sikkerhedsnet, hvis uheldet skulle være ude.

Men fordi dit liv og din situation ændrer sig over tid, bør du løbende gennemgå dine forsikringer for at sikre dig, at du hele tiden er ordentligt og tilstrækkeligt forsikret.

Sådan lyder opfordringen fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

“Hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at man kan vide sig tryg og sikker med den rette forsikringsdækning,” siger Pia Holm Steffensen, der er underdirektør i Forsikring & Pension.

Men det er kun lidt over hver fjerde, der tjekker deres forsikringsdækning en gang om året. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Forsikring & Pension.

Og det tal vil forsikringsbranchen gerne have højere op.

“Som en branche, der lever af at sælge tryghed, har vi også et ansvar for at sikre, at forsikringskunderne gør sig de nødvendige overvejelser om deres dækning,” siger Pia Holm Steffensen og tilføjer:

“På den måde kan man bedre undgå at stå med håret i postkassen, når man har en skade.”

Forbrugerrådet: Dette skal du huske

Undersøgelsen viser også, at mere end hver tredje ikke har tjekket deres forsikringer de seneste to år.

Hos Forbrugerrådet Tænk lyder anbefalingen fra seniorjurist Jakob Steenstrup også, at du løbende tjekker dine forsikringer og dækning.

“Der skal ikke mange ændringer til i ens livssituation, før de forsikringer, man har, ikke nødvendigvis er de helt rigtige mere,” siger han og fortsætter:

“Men vores opfordring går også på, at man tager sig tid til at undersøge, om andre forsikringsselskaber kan tilbyde en bedre og billigere aftale.”

Det kan betale sig at sprede forsikringerne 

Han peger på, at forsikringsselskaberne ofte opfordrer til at samle alle forsikringer i samme selskab for at få en samlerabat, men det er ikke altid den billigste løsning.

“Vores undersøgelser viser, at det ofte bedre kan betale sig at sprede sine forsikringsaftaler ud på flere selskaber,” siger han.

Hvis du samler alle dine forsikringer i samme selskab, skal du desuden være opmærksom på, at en skadesanmeldelse på en af forsikringerne kan påvirke både risikovurdering, pris og vilkår på dine andre forsikringer.

Først publiceret: 26. januar 2024
Artiklen er sidst opdateret 26. januar 2024 kl. 9:32

Se, hvad vi ellers skriver om:

og