Betjent frifindes for vold mod Power-ekspedient og håndbolddommer

Retten i Kolding finder det ikke bevist, at betjent nikkede Power-ansat en skalle og skubbede håndbolddommer.

En 36-årig betjent frifindes ved Retten i Kolding for anklagen om vold og misbrug af sin stilling.

Betjenten var anklaget for at have nikket en ekspedient i Power en skalle og for at have skubbet en håndbolddommer i Vonsildhallen mod en dørkarm.

Han var også anklaget for efterfølgende at have udnyttet sin stilling ved at forsøge at påvirke en vagt til at undlade at tilbageholde eller anmelde ham.

Men der er ifølge retten ikke tilstrækkeligt med beviser til at dømme for hverken vold eller stillingsmisbrug.

Sagen har verseret ved Retten i Kolding over fire retsdage, men det tog blot dommeren og de to domsmænd en halv time at nå frem til afgørelsen.

Betjenten var synligt lettet og omfavnede sin kæreste i retssal 7, der var fyldt med familie og pårørende.

Kort forinden havde hans forsvarsadvokat, Jacob Buch-Jepsen, i sine afsluttende bemærkninger argumenteret for netop en frifindelse.

– Jeg har aldrig set så tyndt et grundlag for at rejse tiltale, og jeg har trods alt beskæftiget mig med strafferet i mere end 20 år, lød det fra advokaten.

Der er efter advokatens vurdering ingen objektive beviser i sagen, der indikerer, at den tiltalte skulle have begået vold.

Advokaten henviste til, at der ikke er konstateret nogen fysiske skader hos de to personer, som betjenten skulle have været voldelig mod.

Der havde været uoverensstemmelser både i Power-forretningen og i håndboldhallen. Det erkendte den tiltalte.

– Jeg beklager, at jeg ikke vendte mig rundt og gik min vej. Men jeg er ikke voldsmand, sagde han, da han fik det sidste ord, inden retten trak sig tilbage for at votere.

Betjenten var også tiltalt for at have foretaget uberettigede opslag i politiets register for at fremsøge oplysninger om sagen mod ham selv.

Men det var efter rettens vurdering ikke af en sådan grovhed, at der kunne dømmes for det. Han blev således også frifundet for det forhold.

Sagen begyndte, da ekspedienten i Power anmeldte den tiltalte for vold.

Specialanklager Christina Ryberg Schou argumenterede i retten for, at retten skulle idømme den tiltalte en fængselsstraf.

Efter domsafsigelsen sagde hun, at dommen nu vil blive nærlæst. På den baggrund vil man tage stilling til, om den skal ankes.

Betjenten har under sagen nægtet sig skyldig.

Han blev suspenderet fra sit arbejde hos politiet 1. september sidste år.

/ritzau/

Først publiceret: 15. januar 2024
Artiklen er sidst opdateret 15. januar 2024 kl. 16:30