Mærkværdige fund: Toldere har haft travlt i sommerferien

Imens størstedelen af danskerne har holdt fri, har Toldstyrelsen haft travlt på grænsen. Se nogle af de ting, som tolderne har tilbageholdt.

I 2022 havde Toldstyrelsen knap 9.000 sager med forsøg på ulovlig indførsel af doping, narkotika, tobak, lægemidler og våben.

Hvad har narkotika, spiritus, stenkoraller, samuraisværd og skjoldet fra en havskildpadde til fælles?

Umiddelbart ikke noget som helst. Alligevel udgør alle disse ting tilsammen gruppen af tilbageholdte ting på grænsen.

På havnen i Rødbyhavn har tolderne bl.a. taget 140 liter spiritus i en bil og 300 kilo vandpibetobak gemt i en varevogn.

I Københavns Lufthavn har tolderne tilbageholdt fredede stenkoraller, ikke-deklarerede kontanter og kilovis af hash i de rejsendes bagage.

“I sommerperioden har vi rigtig mange rejsende igennem vores kontroller. Vi ser alle typer af sager, lige fra mindre overtrædelser af mængden på øl, spiritus og cigaretter til grovere eksempler på smugling af narkotika, våben og doping,” siger Mette Helmundt fra Toldstyrelsen i Københavns Lufthavn.

Skjold fra en havskildpadde

Varerne er enten tilbageholdt, fordi de er ulovlige, skadelige, mangler specielle tilladelser eller overskrider den tilladte mængde.

I den mere mærkværdige ende fandt toldere på kontrol hos en kurervirksomhed i Greve en pakke, hvori der lå et stort skjold fra en havskildpadde. Skjoldet er forbudt at indføre.

Se dem her

Fem kilo hash taget i Internationalt Postcenter i starten af august. Foto: Toldstyrelsen

29 stenkoraller taget i Københavns Lufthavn i slutningen af juli. Foto: Toldstyrelsen

 

Først publiceret: 16. august 2023
Artiklen er sidst opdateret 16. august 2023 kl. 8:36

Se, hvad vi ellers skriver om:

og