Mette Frederiksens mand styrer roret: Ny serie om Anker Jørgensen

Mette Frederiksens mand, Bo Tengberg, står sammen med to andre bag dokudramaet "Anker", hvor Lars Ranthe indtager hovedrollen.

Lars Ranthe som Anker Jørgensen sammen med instruktør Bo Tengberg under optagelserne til dokudramaserien 'Anker'. (Foto: Henrik Petit/TV 2)

En dokudramaserie om socialdemokraten Anker Jørgensens liv og karriere er netop skudt i gang af TV 2 og Pipeline Production.

Det annoncerer TV 2 i en pressemeddelelse.

Serien tager udgangspunkt i det år, hvor Anker Jørgensen blev valgt som Danmarks statsminister tilbage i 1972 og følger ham frem til år 1979.

Derfor er Mette Frederiksens mand med

Bag dokudramaserien står blandt andre Bo Tengberg, som er gift med den nuværende socialdemokratiske statsminister, Mette Frederiksen.

“Idéen til “Anker” udspringer af en fascination af en tid i stor forandring. En tid, der byder på mange paralleller til vores nutid – med en ungdom, der kæmper for lige rettigheder og klima, en krig, der udløser oliekrise og inflation, samt et opbrud i det politiske miljø,” fortæller instruktør Bo Tengberg i TV 2’s pressemeddelelse.

De to andre instruktører er Søren Steen Jespersen og Troels Uhrbrand Rasmussen.

Anker Jørgensen skal portrætteres af skuespiller Lars Ranthe, som spiller socialdemokraten i en turbulent tid, hvor han bliver statsminister, mister magten igen og senere genvinder statsministerposten flere gange.

Lisbet Dahl er faster

I dokudramaet vil seerne også stifte bekendtskab med en række andre politikere fra Christiansborg. Blandt andre Erhard Jakobsen, Ritt Bjerregaard, Per Hækkerup og Svend Auken.

Derudover skal Lisbet Dahl spille Ankers faster, Carla, mens Maria Rich spiller Anker Jørgensens hustru, Ingrid.

Seriens fortælling er blevet skabt gennem arkivmateriale og bygger på virkelige hændelser fra Anker Jørgensens liv, som er beskrevet i bøger, artikler og i hans egne dagbøger.

“Vi har foretaget en grundig research af både skriftlige og mundtlige kilder – fra Ankers politiske kolleger til hans efterladte,” fortæller redaktionschef ved Pipeline Production Søren Steen Jespersen blandt andet i TV 2’s pressemeddelelse.

Dokudramaserien “Anker” er i tre afsnit, og serien forventes at blive vist på TV 2 og TV 2-Play i starten af 2024.

Først publiceret: 17. juli 2023
Artiklen er sidst opdateret 17. juli 2023 kl. 9:32

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og