Dansk astronaut skal teste 3D-printer i rummet og undervise på DTU
Andreas Mogensen er ny professor på Danmarks Tekniske Universitet. Han skal forske og undervise.
Den danske astronaut Andreas Mogensen er blevet udnævnt som adjungeret professor på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).
Det oplyser DTU i en pressemeddelelse.
Den nye titel betyder, at Andreas Mogensen skal forske og udføre forskellige forsøg, når han til august tager på mission til Den Internationale Rumstation (ISS).
Han skal også bidrage til undervisningen på udvalgte kurser på DTU.
Titlen som adjungeret professor er en hæderstitel, der tildeles personer med kvalifikationer på et højt fagligt niveau.
Andreasen Mogensen kalder sin nye titel “en ære”.
– Jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet. Både under min mission, når jeg skal udføre tre forskellige forsøg om bord på rumstationen på vegne af DTU. Men også efterfølgende, når jeg er tilbage på Jorden igen.
– Rumfart er et utroligt spændende felt, der er i rivende udvikling, og jeg glæder mig til at bakke op om det arbejde, DTU laver, både når det gælder undervisning og forskning, siger han i pressemeddelelsen.
På rumstationen skal Andreas Mogensen som en del af forsøgene teste virtual reality. Det skal bidrage til mental velvære for astronauter på lange missioner i rummet.
Han skal også tage billeder af lyn. Og han får en 3D-printer med, der skal testes for på sigt at kunne printe reservedele i vægtløshed.
Andreas Mogensen har siden 2009 været adjungeret lektor på DTU. Som adjungeret professor indleder astronauten og DTU et tættere samarbejde.
– Andreas Mogensen har en unik kombination af ingeniør- og rumvidenskabelige bedrifter i international topklasse, kolossal erfaring med og udvikling af astronautikken, siger Henning Skriver, direktør på DTU Space.
– Og så har han blændende samarbejds- og formidlingsevner, som vi allerede har nydt godt af i samarbejdet med ham. Vi glæder os til at fortsætte det samarbejde, siger han videre i pressemeddelelsen.
/ritzau/
Først publiceret: 13. juli 2023
Artiklen er sidst opdateret 13. juli 2023 kl. 13:16