Vind bogen: Teenageren fra Thy

I Thy-seriens fjerde bind fortsætter den personlige og gribende fortælling om den unge pige Marias liv.

Maria bor sammen med sin progressive og aktivistiske mor i en boligblok i Albertslund. Hendes forældre er blevet skilt, og Maria ser ikke længere sin far. På realkurset i København møder hun overklassedrengen Michael, og de forelsker sig. Men kærligheden mellem Maria og Michael udfordres af hans hemmeligheder og af hans stolte og destruktive mor, som ikke finder pigen fra blokken fin nok til sin søn. Ligesom dengang, Maria brød med sin far, må hun nu igen træffe et svært valg: Kan hun beholde Michael i sit liv uden at gå i stykker?

’Teenageren fra Thy’ er en fortælling om at være ung kvinde i 1970’ernes Danmark. Om usikkert og nysgerrigt at prøve sig frem i nye venskaber og i kærligheden; om ensomhed og tab ved indgangen til voksenlivet, men også om viljen til at gribe livet og søge glæden.

Om forfatteren

Maria Helleberg (født 1956) er magister i teatervidenskab. Hun lærte sig selv at læse som fire-årig, skrev sin første historie som seks-årig og debuterede formelt i 1986 med romanen ‘Seersken’. Hermed var hjørnestenen lagt til et af de mest imponerende og mest læste forfatterskaber i Danmark.

I henholdsvis 2016, 2019 og 2022 var Maria Helleberg aktuel med slægtsromanerne ’Kvinderne fra Thy’, ’Søstrene fra Thy’ og ’Barnet fra Thy’.

Vind bogen

Bogen er udkommet på Gyldendal 14. oktober 2022. Vejledende pris er 300 kroner.

Gyldendal har  sammen med SeniorNews udloddet 3 eksemplarer af bogen.

Vindere er Roland Frederiksen, Sæby, Lone Lambertsen, Skanderborg og Alice Iversen, Brørup.

 

Først publiceret: 6. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 15. november 2022 kl. 9:49