Nu kommer efterårsvejret

Efter et par dage med usædvanligt høje temperaturer melder DMI, at det rigtige efterårsvejr nu er på vej.

Ugen starter med flot vejr mandag især i de nordlige og vestlige egne af Danmark, men så går det ellers støt ned ad bakke med hensyn til temperaturerne.

Det siger vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Lars Henriksen.

Tirsdag, hvor der er folketingsvalg, bliver det mest skyet, og i løbet af dagen kommer der regn fra sydvest. Temperaturerne bliver mellem 13 og 16 grader.

– Der venter en uge, hvor vi kommer mere ind i det normale efterårsvejr med ustadigt vejr og fronter, der kommer ind fra vest med regn og byger, siger Lars Henriksen.

Der har for nylig været høje temperaturer, på trods at Danmark står midt i efteråret.

– Efter en søndag, som bød på super flot vejr de fleste steder med op til 16-17 grader – nogle steder mere – og masser af sol, venter der en uge, hvor vi kommer mere ind i det normale efterårsvejr med ustadigt vejr og fronter, der kommer ind fra vest med regn og byger, siger Lars Henriksen.

Det hidtil lune efterårsvejr har skyldtes en række vejrfænomener vest og nord for Danmark, som i flere omgange har sendt skyer mod landet. Skyerne har ligget som en dyne over Danmark og holdt vejret lunt.

Nu vender vi tilbage til det mere normale efterårsvejr, forklarer Lars Henriksen.

– Det er bare køligere luft, der trænger ind over Danmark, som ugen skrider frem. Det er jo helt normalt. Det unormale er, at det har været så lunt, som det har været, påpeger han.

Det køligere vejr betyder dog ikke nødvendigvis, at der kommer nattefrost i løbet af ugen.

– Den næste uge kommer der noget vind, og sammenholdt med at der kommer en del skyer, holder det altså nattefrosten væk. Lige nu er der ikke noget, der tyder på nattefrost, siger Lars Henriksen.

Det flotteste vejr, siger Lars Henriksen, kommer formentlig mandag i de nordvestlige dele af Danmark. Mod de sydøstlige dele ser det dog noget skyet ud mandag.

/ritzau/

Først publiceret: 31. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 31. oktober 2022 kl. 7:18