Valgvideo for seniorer: Det er god stil

Faglige Seniorer sender valgvideo ud på sociale medier, der skal få flere ældre til at stemme - også inden valget. "Det er god stil," lyder det overraskende fra rødderne i videoen.

“Og det er fedt du hjælper en pårørende. Det er god stil.”

Vejen til valgstedet på valgdagen tager en overraskende drejning for to seniorer, der dårligt gående pludselig befinder sig i bandeland i København. Tre sortklædte unge dukker pludselig op med baseball bat og barsk street-attitude.

Og så udvikler sagen sig i overraskende retning i en video, som Faglige Seniorer netop nu har smidt på de sociale medier.

Se videoen

Valg-videoen er en opfordring til ældre om, at de kan stemme – også inden selve valgdagen.

“Vi bruger humor og piller ved fordomme, som nogle ældre måske har om unge. Det gør vi, for at nå ud med det vigtige budskab til seniorne om, at de skal huske at stemme ved det her folketingsvalg,” siger Palle Smed, der er direktør i Faglige Seniorer, der med 260.000 medlemmer er Danmarks næststørste ældreorganisation,

“Hvis det er for besværligt at møde op på valgdagen, så brevstem. Eller hjælp hinanden med at komme frem til valgstedet, hvis du kender en, der er dårligt gående, ” fortæller Palle Smed.

Alle kan brevstemme indtil tre dage før valget. Sidste frist er til og med fredag den 28. oktober.

Videoen er en del af Faglige Seniorers kampagne op til folketinsgvalget for at få flere ældre til at stemme. Kampagnen er støttet af TrygFonden.

Ved det seneste valg faldt valgdeltagelsen for de 60-69 årige med to procentpoint. For de 80-89 årige var faldet på 3,6 procentpoint, viser en undersøgelse fra Københavns Universitet.

Læs mere om politik, folketingsvalg og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 18. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 19. oktober 2022 kl. 6:28

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og