Idrætsforeninger og personer tiltalt for svig mod kommune

Flere parter gav forkerte og vildledende oplysninger og fik tilskud, de ikke skulle have haft, lyder anklage.

Flere personer, to idrætsforeninger og den selvejende institution Skovlund-Ansager Hallen er blevet tiltalt for svig mod Varde Kommune.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag.

Parterne er tiltalt for at have givet forkerte oplysninger til kommunen og derved fået tilskud, som de ikke var berettigede til.

Svindlen skete over en årrække, lyder det i tiltalen. I alt indeholder anklageskriftet 11 forhold, der ifølge anklagemyndigheden er begået i en periode mellem 2018 og 2020.

– Personerne, foreningerne samt den selvejende institution er tiltalt for at have begået svig ved at afgive urigtige eller vildledende oplysninger eller fortie oplysninger til Varde Kommune til brug for kommunens behandling af anmodninger om lokaletilskud, lyder det i pressemeddelelsen.

Svig er en form for bedrageri, hvor formålet er at få nogen til at gøre noget på et forkert grundlag. Svig kan bestå i, at forhold forties, eller at der siges noget urigtigt mod bedre vidende.

Ifølge tiltalen betyder forbrydelserne, at de tiltalte fik lokaletilskud for aktiviteter, som de ikke havde ret til.

I forbindelse med efterforskningen har politiet også set på, om parterne har fået udbetalt tilskud for såkaldte sæsonbookinger uden at have haft ret til det. Denne del er der dog ikke fundet grundlag for at rejse en tiltale for.

Sagen skal føres ved Retten i Esbjerg. Der er dog endnu ikke fastlagt datoer for retssagen.

/ritzau/

Først publiceret: 4. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 4. oktober 2022 kl. 18:41