71-årig dømt: Stak tilfældig kvinde ned ved busstoppested

Den 71-årige mand stak en tilfældig 70-årig kvinde, fordi han ikke havde fået forlænget sin opholdstilladelse.

En 71-årig mand stak i april en tilfældig kvinde to gange i ryggen ved et busstoppested ud for Vestsjællandscenteret i Slagelse.

Mandag har retten idømt manden seks års fængsel. Desuden udvises han af Danmark for altid. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den 70-årige kvinde, der var blev stukket ned, var ifølge den dømte et tilfældigt offer. Manden – Emilian Valentin Vlaicu – er fra Rumænien. Og det var ifølge ham udsigten til ikke kan kunne blive i Danmark, der fik ham til at stikke kvinden.

Det fortæller Susanne Bluhm, der er specialanklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Hans forklaring var, at han kort forinden havde fået at vide af myndighederne, at hans opholdstilladelse ikke kunne blive forlænget.

– Og så var det i frustration over det, at han gjorde det, siger hun.

Hun fortæller, at de ikke havde haft nogen kontakt, før den 71-årige stak hende.

– De kendte ikke hinanden, og der havde ikke været nogen kontakt mellem dem. Der var ikke udvekslet så meget som et ord, fortæller Susanne Bluhm.

Den 71-årige accepterer dommen og forbliver fængslet.

Manden er blevet undersøgt af en læge forud for retssagen, men der var ingen tegn på psykiske sygdomme. Derfor er han ikke blevet mentalundersøgt, fortæller Susanne Bluhm.

Knivstikkeriet fandt sted 4. april om eftermiddagen. Efterfølgende oplyste politiet, at kvinden var bragt til Slagelse Sygehus og var uden for livsfare.

/ritzau/

Først publiceret: 15. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. august 2022 kl. 7:40