Landsret får krav om udvisning i sag om dødskørsel

Under kapkørsel var farten oppe på 112 kilometer i timen i et kryds, hvor fodgænger blev ramt.

En ung mand vil på ny blive mødt med en påstand om udvisning af Danmark i en sag om vanvidskørsel, som kostede en fodgænger livet.

Retten på Frederiksberg idømte tidligere i juli den unge mand fængsel i tre år og ni måneder, men han undgik at blive udvist. I stedet fik han en advarsel om udvisning.

Men det sidste ord er ikke blevet sagt. Statsadvokaten i København har besluttet at anke dommen til landsretten med krav om skærpelse. Dermed gentages kravet om udvisning af den nu 20-årige, der er pakistansk statsborger.

Ulykken fandt sted natten til 20. juni sidste år i krydset Borups Allé og Mågevej i København.

I en lejet Mercedes kørte den dengang 19-årige mand om kap med føreren af en anden bil. I krydset blev en fodgænger ramt, og han døde på stedet. Han var på vej hjem fra en fest med tre venner. Han blev 21 år.

Retten på Frederiksberg mente, at offeret formentlig var gået over for rødt. Men konklusionen var også, at bilisten kørte alt for stærkt, og at der var tale om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Farten var oppe på 112 kilometer i timen, og dermed kørte bilisten vanvidskørsel, fastslog retten.

Også den dømte har anket. Han ønsker at blive frifundet, oplyser hans forsvarer, advokat Anders Schønnemann Olesen.

I sin procedure om straffen understregede han overfor dommere og nævninger i Retten på Frederiksberg, at den unge har en meget stærk tilknytning til Danmark.

– Han er født på Herlev Hospital, han har gået i skole her, alle hans venner og familie er her, og han har aldrig været i hjemlandet, sagde Anders Schønnemann Olesen blandt andet.

Det vides ikke, hvornår Østre Landsret vil behandle sagen.

/ritzau/

Først publiceret: 28. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 29. juli 2022 kl. 6:23