Er dit digitale kørekort gyldigt i udlandet?

Mange danskere er i tvivl om de kan bruge det digitale kørekort i udlandet.

Vil du leje en bil på din ferie i udlandet og kun kan fremvise det digitale kørekort, risikerer du at blive afvist.

Siden 2020 har næsten to millioner danskere installeret appen med digital kørekort, der betyder, at man som bilist kan efterlade sit fysiske kørekort derhjemme, og nøjes med at have telefonen med på køreturen.

Men den danske kørekort-app er ikke gyldig som kørekort i udlandet.

Det er mange danskere dog ikke klar over, viser en ny undersøgelse. Her svarer hver fjerde dansker med kørekort forkert på, hvordan det digitale kørekort gælder i udlandet.

Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring.

Risikerer ikke at få lejebil

“Hvis man for eksempel dukker op på sin rejsedestination og vil leje en bil og kun kan fremvise det digitale kørekort, så risikerer man altså at blive afvist. Og det kan derfor også sætte en brat stopper for ferien, allerede inden den er gået i gang,” forklarer Louise Hertzum Andersen, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.

“Selvom løsningen er smart, så kræver EU eksempelvis stadig at der udstedes fysiske kørekort, og det er den regel, man skal følge på sin rejse,” siger Louise Hertzum Andersen.

Læs regler inden ferien

Det er vigtigt, at man får læst op på reglerne inden man tager på ferie, så man ikke står på sin feriedestination uden mulighed for at leje bil.

“Lejepriserne er i år ekstra høje grundet stor efterspørgsel, så det er altså en dyr ekstraregning, man risikerer at stå med, fordi man ikke har sat sig ind i det digitale kørekorts gyldighed, her kan ens rejseforsikring ikke hjælpe,” siger Louise Hertzum Andersen.

Først publiceret: 18. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 20. juli 2022 kl. 10:07

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og