Tiltale: Mand skød sin ekskone foran deres mindreårige børn

53-årig mand er tiltalt for at dræbe sin ekskone, som han i forvejen havde et tilhold mod at opsøge.

I september sidste år skød en 53-årig mand på klos hold sin ekskone i hovedet foran deres fælles børn, der på det tidspunkt var henholdsvis seks og otte år.

Det mener anklagemyndigheden, der nu har rejst tiltale mod manden for blandt andet drab. Det skriver mediet Nordjyske, der har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Den 41-årige kvinde døde senere af sine kvæstelser på Aalborg Universitetshospital, som hun var blevet bragt til i kritisk tilstand.

Ifølge anklageskriftet opsøgte han kvinden den 17. september sidste år i Aalborg, da hun tilbragte tid med børnene.

Herefter skød den tiltalte kvinden i hovedet, “hvorved hun pådrog sig hjernekvæstelse og som følge heraf afgik ved døden samme dag”, skriver mediet med henvisning til anklageskriftet.

Drabet skal være blevet begået med en pistol. Derfor er manden også tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse.

Han er desuden blevet tiltalt for at bryde et tilhold mod at opsøge kvinden. Det skal han ifølge anklageskriftet have gjort 34 gange.

Han har blandt andet overtrådt tilholdet ved at sende sms’er og e-mails, der til tider havde truende indhold. Det mener anklagemyndigheden.

Han skal blandt andet have skrevet: “Jeg lever og ånder for mine børn. Jeg dræber dig gerne”. Og i en anden e-mail: “Jeg sætter livet på spil nu. Enten tager du mit liv, eller jeg tager dit. Jeg gør det med glæde.”

Kvinden skal også være blevet udsat for psykisk vold. Det har også fundet vej til anklageskriftet. Ifølge anklagemyndigheden har den 53-årige mand udsat ekskonen for “groft nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd”.

Det er endnu uvist, hvornår sagen skal for retten i Aalborg. Ifølge Nordjyskes oplysninger sker det formentlig først i 2023.

/ritzau/

Først publiceret: 13. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 13. juli 2022 kl. 6:55