Her er de nye emojis. Se hvad de betyder

Et smeltende ansigt, en gravid mand, nye håndstillinger, et stiplet ansigt, en trold og mange, mange flere. Vi har fået 37 nye emojis i mobilerne. Læs hvad de betyder.

Det halve honnør-ansigt er sammen med det smeltende og det stiplet ansigt de mest specielle af de nye emojis.

Vi får flere og flere humørikoner på vores mobiler, og for nyligt kom endnu en stribe i forbindelse med opdateringen af mobilerne.

Der er ingen ende på hvad de mange emojis kan udtrykke, og med de 37 nye emojis er mulighederne legio

Forleden ledte jeg dog efter en god, gammeldags bondegård. Men det fandtes dog ikke. I stedet ku’ jeg vælge mellem emojis som f.eks. japansk slot, shinto-helligdom og kærlighedshotel!

Blandt de nye emojis er der flere som tydeligt indikerer, hvad de skal signalere; en diskokugle, en rede med og uden æg, en glaskrukke, en rutsjebane, bildæk, redningskrans, bønner, røntgenbillede, koralrev, lotusblomst og såmænd også en lille trold.

Det betyder de nye emojis

Andre af de nye emojis kan dog kræve en lille forklaring. Her er de nogenlunde i rækkefølge:

Det smeltende ansigt: Ekstrem varme eller tale om noget skamfuldt

Ansigt med hånden for munden: Chok eller overraskelse

Ansigt med øje, der kigger ud gennem fingrene: Lysten til at kigge væk, fordi noget er frygtindgydende, afskyelig eller skamfuldt, men ikke helt er i stand til det

Halvt ansigt, der gør honnør: Et udtryk for respekt

Ansigt med stiplet linje: Udtrykker noget som er hemmeligt eller skjult. Men kan også udtrykke underkastelse, isolation eller depression.

Ansigt med mund på skrå: Udtrykker skeptisk, forvirring eller frustration.

Ansigt med tårefyldte store øjne: Holde tårer tilbage, udtrykker tristhed, anger, flovhed, beundring eller taknemmelighed.

De syv hænder: Højrehåndet, venstrehåndet, håndfladen op (tage noget, lade noget falde), håndfladen ned (løfte eller tilbyde noget, udtryk for mangel på viden), hånd med pegefinger og tommelfinger, der gnides mod hinanden( penge, knipse med fingrene),  hånd der peger (DIG!, stammer fra militærets hvervning i USA), hjerteformede hænder (kærlighed, støtte)

Mund med tænder, der bider i læben: tvivl, eftertænksomhed

Nonbinær person med krone: Indtil nu har der været en mand med krone og en kvinde med krone, og med tidens kønsforståelse i baghovedet, så er der også en nonbinær (en kønsidentitet, som betegner personer, der ikke identificerer sig som mand eller kvinde) med krone.

Gravid mand: Af samme grund er der nu også en gravid mand (!) Han kan også bruges til at illustrere, at en mand har spist for meget

Glas, der hælder væske ud: Kan bruges til at repræsentere den bogstavelige handling at hælde eller til at ære de døde ved at hælde en drink ud til en persons minde.

En blå hånd med et øje i midten: Det religiøse symbol Hamse, der er vigtigt i religioner som islam, jødedommen, buddismen og kristendommen. Repræsenterer bl.a. held, beskyttelse, vejledning, kvindelig styrke.

Et batteri, som viser, at man er ved at løbe tør for batteri: Kan evt. bruges, hvis man vil slippe ud af en samtale.

Bobler: Kan bruges til at repræsentere sæbeskum, kulsyre eller en brusende personlighed.

Kreditkort: Kan bruges til at minde folk om at medbringe eller vise et id. Kan også bruges i forbindelse med et falsk id.

Lighedstegn: Der findes i forvejen plus, minus, dividere og gange, og nu også lighedstegnet.

Det nye multietniske håndtryk findes i hele 25 farve-versioner.

 

Læs mere om mobiler, digitale nyheder og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 18. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 23. maj 2022 kl. 8:03

Se, hvad vi ellers skriver om: