Nemme fif: Sådan shiner du billigt badeværelset op

Hvis man gerne vil forny badeværelset, uden at bruge oceaner af tid eller penge på det, kan man med disse simple tips gøre rummet pænere og mere indbydende.

Hvis man har et ældre badeværelse, så køb ensfarvede håndklæder. Så opnår man lidt en hotelstemning, siger hun.

Klinkerne på væggen er gamle og kedelige, og bruseforhænget er krøllet.

Du synes måske, dit badeværelse er slidt og uinteressant, men har ikke penge eller tid til at renovere det.

Det er der heldigvis råd for. Man kan nemlig nemt forny sit badeværelse, uden det kræver det store indgreb i pengepungen.

Tænk hotelstemning

– Det lækre får man frem ved at tænke hotelstemning – hvad synes man selv er lækkert, når man kommer ud, siger indretningsdesigner Rikke Malling.

Og ifølge hende kan man gøre en stor forskel ved noget så simpelt som en god håndcreme eller sæbe, som man kan stille på en lille bakke i for eksempel kobber eller messing på håndvasken – hvis man har bordpladsen til det.

Alternativt kan man hænge et lille vitrineskab op og stille nogle gode dufte og pæne ting, som en lille skål, en sten eller en konkylie, derind.

– Det kan være moderne, men det kan også være noget, man finder på et loppemarked. For eksempel et antikt skab man kan male. Det giver en god stemning på badeværelset, siger Rikke Malling.

Stemning i badekarret

Har man et badekar, kan man også pifte badeværelset op ved at pynte det med en træbakke hen over kanterne.

– Dem kan man købe forholdsvis billigt flere steder. Så kan man stille et duftlys eller en lækker sæbe på, siger indretningsdesigneren.

Noget andet man kan give sig i kast med, er greb og knager. Måske er der ingen greb i forvejen, eller måske trænger de til at blive skiftet ud.

– Har man nogle låger, der er lidt kedelige, kan man virkelig finde mange fine greb. Det er en måde at opgradere ret nemt på, siger Rikke Malling.

En anden god mulighed er at skifte spejlet på badeværelset ud. Og man kan nemt finde spejle i alle mulige former og afskygninger, fortæller Rikke Malling. Dem kan man også finde i genbrug.

– Hvis det er et lille mørkt badeværelse, så kan et større spejl være med til, at rummet føles større, siger hun.

Fokus på det hyggelige

Rikke Malling råder til at flytte fokus fra det knap så pæne på badeværelset til noget, der er fint og hyggeligt at se på. Et flot billede behøver for eksempel ikke kun være forbeholdt stuen.

– Det er en nem måde at flytte fokus fra noget grimt til noget, der er lidt pænere.

Hvis man gerne vil hæve barren en ekstra tand, kan man for eksempel male klinkerne på badeværelset – Rikke Malling opfordrer til, at man bare kaster sig ud i det.

– Mal løs! Mal amok! Maling kan virkelig gøre meget. Man kan ændre et rum fuldstændig med maling – på den fede måde. På budget er maling en god løsning, siger hun.

Her er det dog vigtigt at gå til en maler eller farvehandler for at få det rigtige maling. Hvis man maler med vægmaling hen over fliser, vil det gå af. Og det er også vigtigt, at man får fat i vådrumsmaling, pointerer Rikke Malling.

– Når man har udstyret sig med det rigtige, så er det ret nemt at give fliserne på badeværelset en gang maling.

Indretningskonsulent Henriette W. Leth råder til, at man lige tænker sig om en ekstra gang, inden man begiver sig ud i at male badeværelset i en pangfarve.

– Jeg tror, man skal tænke lidt tidløst, når man vælger farver. Noget man ikke bliver træt af hurtigt. Overvej noget, der signalerer renhed. For eksempel grønne og blålige farver eller hvid og grå, siger hun.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 3. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2022 kl. 10:30

Se, hvad vi ellers skriver om: