Vind bogen: Anders Eldrup – Samfundsreformator

Anders Eldrup har hele livet følt et kald: Han vil efterlade et bedre samfund til kommende generationer, end det han selv overtog.

Som topembedsmand i Finansministeriet gennem 28 år og som en af frontfigurerne bag Danmarks klimaomstilling har Anders Eldrup sat et kæmpe aftryk på indretningen af det danske samfund – og gør det nu som +70-årig stadig.

Efter sin karriere som topchef i DONG Energy har han med sit kolossale netværk haft en lang række indflydelsesrige poster inden for klimaområdet herunder ikke mindst ved indførelsen af elbiler.

Med Eldrups unikke evne til at analysere og tænke flere kilometer frem end de fleste har han været en afgørende figur bag skiftende regeringer. Herunder var han en af fadderne til en stribe hårde, men nødvendige samfundsreformer, der har trimmet Danmark, efter at landet under Anker Jørgensen var på vej ud over den økonomiske afgrund.

Lægger ikke fingrene imellem

I bogen ’Samfundsreformator’ får læseren et indblik i beslutninger, der vil pege mange årtier frem, og Eldrup lægger ikke fingrene imellem, når han giver sin mening om den aktuelle politik til kende. Dog altid serveret med et underspillet glimt i øjet, garneret med iskold analysekraft og tilsat en forbavsende ydmyghed.

Bogen er ikke bare et portræt af en usædvanlig, indflydelsesrig person, som tog skridtet fra at være budgetbisse til at blive en klimafrontløber. Det er også fortællingen om det moderne Danmark, som det har udviklet sig fra krigen til i dag. Fra landbolivet på Djursland til magtens maskinrum i København.

Om forfatteren

Susanne Hegelund har en journalistisk baggrund indenfor politik og erhverv og lang ledelseserfaring i medie- og organisationsverdenen, blandt andet som chef for TV-Avisen. Sammen med Peter Mose har hun i flere bøger bevæget sig dybt ind bag kulisserne omkring Christiansborg og Slotsholmen.

Vind bogen

Bogen, der er udkommet på forlaget Gyldendal i marts 2022, koster 350 kroner.

Gyldendal og SeniorNews udlodder sammen 2 eksemplarer af bogen.  Vinderne bliver udtrukket  28. april 2022.

Vinderne er Poul W Andersen, Juelsminde og Charlotte Lund, Maribo.

Læs mere om kendte, bøger og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 21. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 28. april 2022 kl. 9:05