Vind krimi fra Djursland: Dømt

Et lille landsbysamfund på Djursland er på den anden ende, da en tidligere dømt pludselig flytter ind.

I ”Dømt”, forfatterduoen Degnbol og Winthers nye roman, dræbes en ung kvinde i sin lejlighed i Aarhus. Fire år senere løslades Lars Emil, der dengang blev dømt skyldig. En anden har tilstået. Lars Emil er en fri mand.

I den lille landsby Roslinge på Djursland står Lars Emils nye kone Kira og deres lille datter klar til at byde ham velkommen hjem. Men de er også de eneste. For hvem vil bo i nærheden af en mand med så belastet et rygte?

Frygten indtager landsbyen og udløser trusler og oprør. Og da endnu et drab finder sted, denne gang midt i fredelige Roslinge, er det lille lokalsamfund tæt på kogepunktet.

Kriminalkommissær Thea Krogh fra Østjyllands Politi hentes til Djursland for at opklare sagen i tæt samarbejde med lokalbetjenten Bjørn. Imens forsøger den lokale sognepræst, Thorkild Christensen, at få verden til at give mening igen. For en frikendt er vel fri?

”Dømt” handler om forsoning, skyld, tilgivelse, rummelighed – og ikke mindst om kærlighed i alle dens komplekse afskygninger.

Om forfatterne

Forfatterduoen Degnbol & Winther består af Kenneth Degnbol (født 1972) og Dagmar Winther (født 1980). Parret debuterede som krimiforfattere i 2014 med ”Forkynderen / The Preacher”, udgivet under pseudonymet Sander Jakobsen på det engelske forlag Little, Brown and Company, og solgt til 12 lande. Parret er gift og bor på Djursland.

Vind bogen

Bogen, der er udkommet på Politikens Forlag , koster 250 kroner.

Politikens Forlag og SeniorNews udlodder sammen 3 eksemplarer af bogen.  Vinderne bliver udtrukket tirsdag 19. april.

Vinderne er Karl Brix Rosenkilde, Frederikshavn, Henny Christoffersen, Ringsted og Antje Laukamp, Sønderborg. 

Først publiceret: 16. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 25. april 2022 kl. 10:05