SKAT efter Allan Nielsen: Skjuler formue i Panama

De berømte Panama-papirer afslører, at fodboldspilleren Allan Nielsen har 18,7 millioner kroner stående i skattelyv. Nu forsøger SKAT at få de 7 millioner kroner.

Smilene er ikke så brede mere hos Allan Nielsen og hustruen, Tina Lund, efter SKAT nu går målrettet efter nogle af de millioner han har gemt i Panama. Foto: Lars E. Andreasen, Ritzau Scanpix.

Smilet stivnede hos rigtig mange mennesker rundt omkring i hele verden, da “Panama-papirerne” blev lækket til offentligheden i 2015.

11,5 millioner hemmelige dokumenter om kendte, kongelige, velhavere og virksomheder, der har kendt deres formue i skattelys i Panama.

En af dem, der står omtalt i Panama-papirerne, er den tidligere professionelle fodboldspiller, 51-årige Allan Nielsen, som nu er i søgelyset hos de danske skattemyndigheder.

Det skyldes, at han har 18,7 millioner kroner stående i skjul i Panama, så han dermed slipper for at betale omkring 7 millioner kroner i selskabsskat til Danmark, fortæller Ekstra Bladet og SE og HØR.

Flere konkursboer

Allan Nielsen har gennem mange år efterladt sig et langt spor af konkursramte danske virksomheder i Danmark, som har efterladt millionstor gældsposter til de danske skatteborgere. Og lige nu kører endnu en konkurssag mod Allan Nielsen i Hillerød, skriver SE og HØR i det nye nummer, der netop er kommet på gaden.

Selv undskylder Allan Nielsen sig med, at han fra 2014 til 2021 boede i Dubai med sin hustru, springrytteren Tina Lund, og derfor ikke skulle betale skat i Danmark. Men det er SKAT i Danmark altså ikke enig med Allan Nielsen i.

I slutningen af sidste år flyttede parret tilbage til Danmark, og bor i dag på deres gård i Skævinge.

Allen Nielsen tjente i sin tid som professionel fodboldspiller efter sigende 100.00o kroner om ugen, men ifølge Kammeradvokaten, som er statens advokat, har han ikke betalt den selskabsskat, som han skal. Derfor forsøger de danske skattemyndigheder at få de syv millioner kroner ud af Allan Nielsen Panama-selskab, Bight Inc. Suspendidos’ konkursbo.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 30. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 1. april 2022 kl. 7:50

Se, hvad vi ellers skriver om:

og