Se dronningens kostbare fødselsdagsgave til Mary

Dronning Margrethe sætter stor pris på sin arbejdssomme svigerdatter Mary, og derfor vankede der også en flot 50 års fødselsdagsgave fra svigermor. Foto: Owen Humphrey, Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe bar bl.a. brochen og øreringene ved gallataflet på Christiansborg Slot i anledning af det kinesiske statsbesøg i 2012. Foto: Stub Michael, Ritzau Scanpix

Det kan gode være, at kronprinsesse Marys stort anlagte 50 års fødselsdag blev aflyst i februar på grund af den store corona-smitte, der var i landet på det tidspunkt. Men det forhindrede ikke dronning Margrethe i at forære sin svigerdatter en fødselsdagsgave af karat. Mange karat, endda!

Det er Billed-Bladet, der afslører, at gaven til kronprinsessen var et broche- og øreringe-sæt med turkiser og brillanter.

Marys nye broche har to store turkiser, der er indfattet med brillanter på en måde, som man gjorde i 1700-tallet. Brochen kan deles i to og bl.a. bæres i en kæde eller som to brocher.

På sin fødselsdag 5. februar fik kronprinsesse Mary nemlig overrakt smykkesættet, der har tilhørt den russiske kejserinde Katharina 2., som vi også kender som Katharina den Store. Smykkesættet er kommet ind i den danske kongefamilie via dronning Ingrids svenske familie, ligesom så mange af de andre kongelige smykker.

Dronning Ingrid arvede sættet fra sin mor allerede da hun var 10 år gammel, da moderen, den svenske kronprinsesse Margaretha, døde. Dronning Ingrid var glad for turkis- og brilliant-sættet, og bar det jævnligt. Og nu er det altså kronprinsesse Marys tur til at bære det.

Dog fik kronprinsesse Mary ikke det turkis-diadem, der hører med til brochen og øreringene. Men det er måske 55-års fødselsdagsgaven, der venter forude?!

Der hører også et flot turkis- og brilliantdiadem til smykkesættet. Det fik kronprinsessen dog ikke i fødselsdagsgave. Det venter nok forude ved en anden højtidsdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 22. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 29. marts 2022 kl. 16:37

Se, hvad vi ellers skriver om: