Hverdagen er tilbage. Det er lommetyven også!

Politiet oplever en stigning i antallet af lommetyverier, særligt omkring de travle trafikknudepunkter. Tallet er dog stadig betragteligt under niveauet inden covid-19.

Antallet af lommetyverier faldt drastisk under corona-epidemien. Men nu er tallet desværre på vej op igen.

Antallet af lommetyverier nåede et historisk lavt niveau i 2021 – nok i høj grad på grund af de ændringer i samfundet, der fulgte med covid-19.

Nu er hverdagen er vendt tilbage, men det er lommetyvene desværre også.

Lige nu oplever Københavns Politi en stigning i antallet af lommetyverier i politikredsen. I de syv første uger af 2022 blev der anmeldt 732 lommetyverier fra lomme, taske eller bagage. I samme periode i 2021 blev der anmeldt 247. Det er næsten en tredobling.

Tyvene huserer især på byens store trafikknudepunkter som Hovedbanegården, Nørreport Station og i områder med mange mennesker som gaderne omkring Strøget.

-Lommetyvene udnytter, at vi måske ikke længere har den samme opmærksomhed på at holde afstand, som vi havde i perioden med covid-restriktioner. Derfor opfordrer vi alle til at være særligt opmærksomme, når de er steder med mange mennesker og dermed også med mulige lommetyve, siger leder af Afdelingen for berigelseskriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Lars Feldt-Rasmussen.

3 gode råd

Københavns Politi har i en række år haft en målrettet indsats imod lommetyve for at sikre, at borgerne kan føle sig trygge i det offentlige rum. Derfor har politiet også sammen med Københavns Kommune siden 2018 kørt kampagnen ’Pickpockets love Distractions’. Den blev relanceret i september sidste år – læs mere om den HER

Gode råd til at reducere risikoen for at blive offer for lommetyveri:

  • Vær opmærksom på dine ting, når du står blandt mange mennesker
  • Placer din telefon og pung et sikkert sted
  • Dæk altid din pinkode, når du betaler med kort

Sikker tur med DSB

Københavns Politis indsats mod lommetyve er målrettet mod netop trafikknudepunkterne, og her er der også et godt samarbejde med DSB.

-I DSB er det ikke kun sikkerheden på togrejsen, der er vigtig, men vi er også opmærksomme på, at vores kunder generelt har en tryg rejseoplevelse. Derfor samarbejder vi selvfølgelig bl.a. med Københavns Politi og Københavns Kommune om den løbende indsats mod lommetyve, ligesom vores egne medarbejdere på stationerne også har fokus på det hver dag, siger Charlotte Saltoft Kjærulff, Kundechef i DSB Kommerciel.

Sidste sommer udsendte Københavns Politi denne video her med gode råd til, hvordan man beskytter sig bedre mod lommetyve og nogle af de tricks, som tyvene ofte benytter sig af:

Først publiceret: 15. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 22. marts 2022 kl. 11:48

Se, hvad vi ellers skriver om:

og