Vind Leif Davidsens bog: “Lenins Bodyguard”

Leif Davidsens nye roman 'Lenins Bodyguard' er en stort anlagt historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme, som også præger Rusland i dag.

I 1910 opholder Sovjetstatens grundlægger Vladimir Lenin sig en måned i København. Han er et oplagt mål for agenter fra det russiske zarstyre, som gerne vil deres ærkefjende til livs, og bliver en dag, på sin daglige spadseretur fra Vesterbrogade til Det Kongelige Bibliotek, overfaldet.

Lenin reddes på et hængende hår af den unge dansk-amerikaner, Oskar Madsen. De to knytter et bånd, og Oskar Madsen bliver siden Lenins bodyguard under den blodige russiske revolution og borgerkrig i 1917.

Lenins bodyguard er en stort anlagt historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme som også præger Rusland i dag.

Om forfatteren

Leif Davidsen (født 1950) er en af Danmarks mest populære forfattere. Han debuterede i 1984 med “Uhellige alliancer” og har i de mellemliggende år skrevet en stribe spændingsromaner, rejsebøger og tre novellesamlinger, der er blevet bestsellere ikke bare i Danmark, men også er oversat til et hav af sprog.

I over 20 år arbejdede han som journalist og mange husker ham som udenrigskorrespondenten fra Moskva, der på Danmarks Radio informerede danskerne om livet bag jerntæppet. I 1998 sagde han op og har levet som fuldtidsforfatter lige siden.

Vind bogen

Bogen udkommer på forlaget Lindhardt og Ringhof 21. marts 2022, koster 300 kroner.

Lindhardt og Ringhof og SeniorNews udlodder sammen 3 eksemplarer af bogen.  Vinderne bliver udtrukket 21. marts 2022.

Vinderne er Marianne Grandt, Ringsted, Ruth Wollsen, Aabenraa og Oskar Jørgensen, Nærum.

Først publiceret: 12. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 21. marts 2022 kl. 12:53