Kandis-Johnny har svær søvnapnø

Den kendte dansktopsanger sover nu med maske hver natten for at få en ordentlig nattesøvn. Før trak han ikke vejret i op til 53 sekunder ad gangen under sin søvn.

I dag sover Kandis-Johnny med en maske på hver nat. - Det generede kun et par nætter. Så havde jeg vænnet mig til det, fortæller Kandis-Johnny. Foto: Niels Henrik Dam, Ritzau Scanpix

Undervejs i programmet bliver Kandis-Johnny flere gange undersøgt af læger. Foto: TV2.

Den populære sanger, Kandis-Johnny, er begyndt at sove med maske hver nat for at kunne trække vejret og få en bedre nattesøvn, skriver SE og HØR i det nye nummer.

Det var et junkfood-eksperiment på TV2, der afslørede, at den 56-årige Kandis-Johnny led af endog meget svær søvn-apnø.

Hele 78 gange i timen blev hans krop forstyrret i sin søvn af hans voldsomme snorkeri, men mindst lige så farligt så afslørede lægeundersøgelserne også, at han i perioder under sin søvn ikke trak vejret i op til 53 sekunder ad gangen.

Til SE og HØR fortæller Kandis-Johnny, at han godt vidste, at han snorkede lidt, men ikke var klar over, at det var værre. Kæresten Gitte fortæller dog til SE og HØR, at hun flere gange havde fortalt sin mand, at det altså var en voldsom

Man regner med, at op mod 300.000 mænd og kvinder lider af søvnapnø uden at vide det.

snorken med efterfølgende lange pauser, hvor han ikke trak vejret. Men alligevel fik det aldrig Kandis-Johnny til at få til lægen.

Blodtrykket faldt

TV-eksperimentet “”Junkfood-eksperimentet”, hvor alle deltagerne skal spise fastfood tre gange om dagen, fandt sted sidste forår. Her blev deltagerne undersøger af læger flere gange, og Kandis-Johnny blev ikke overrasket over, at lægerne fortalte ham, at han dels vejede alt for meget – 120 kilo – samt havde et alt for højt blodtryk. Det vidste han godt i forvejen. Men beskeden om den svære søvnapnø kom bag på ham.

Beskeden har i dag fået Kandis-Johnny til sove med en søvnapnø-maske som give ham den tiltrængt dybe søvn og tilhørende ilt hver nat.

– Jeg er meget mere udhvilet hver morgen, og mit blodtryk er også faldet næsten helt ned til det normale, fortæller den travle sanger, der er på landevejen og optræder over hele Danmark en stor del af året.

Deltagelsen i programmet har også fået Kandis-Johnny til at lave lidt om på sin kost. Nu prøver han at droppe den usunde fastfood, når han er ude og optræde.

-Hvis jeg tænker mig lidt om, så kan jeg jo også få en salat på tanken, siger han til SE og HØR.

Mistede sexlysten

En af de andre deltagere i “Junkfood-eksperimentet” er tv-værten Christian Degn. Han oplevede en anden “sidegevinst” ved at spise så fed og usund med døgnet rundt i tre uger. Christian Degn mistede både sexlysten og vågnede ikke længere hver morgen med en “morgenhilsen” under dynen, afslører han til lægen i programmet.

“Junkfood-eksperimentet” bliver sendt på TV2 i morgen tordag

Kilde: SE og HØR

Først publiceret: 27. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret 18. februar 2022 kl. 13:38

Se, hvad vi ellers skriver om: